Text i foto PS

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Gerard Alís vol que Govern expliqui quines actuacions i protocols ha engegat per poder acollir la vintena de refugiats provinents de Síria a què es va comprometre ara fa dos anys i mig el cap de l’executiu, Toni Martí. El parlamentari ha tramitat una sèrie de preguntes escrites sobre la qüestió, on demana aspectes com la previsió de facilitar-los un habitatge digne, feina i, en el cas dels menors d’edat, la seva escolarització.

En l’escrit enviat aquesta setmana a Sindicatura, el conseller general recorda que el dijous es va aprovar la llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries i que “aquest text és necessari per poder complir el compromís d’acollir una vintena de refugiats provinents del conflicte de Síria”. També s’indica que “malgrat que s’estigui a l’espera de tenir aquesta llei en vigor, per poder tirar endavant els tràmits necessaris per a l’arribada a Andorra d’aquests refugiats, Govern ja ha hagut d’avançar actuacions per garantir que, un cop aquí, aquestes persones gaudeixin d’unes condicions dignes de vida”.

Exposat això, Alís demana, en primer lloc, “quines accions i protocols ha engegat Govern per l’acollida de refugiats” i “com es durà a terme la selecció i acompanyament d’aquells per la seva arribada”. També es demana per les “accions i mesures” que s’hagin “preparat de cara a assegurar la correcta inserció d’aquestes persones a la societat andorrana”.

El parlamentari també vol saber “on preveu el Govern que les persones acollides siguin allotjades” i les previsions que hi ha per ”facilitar-los un habitatge digne així com els serveis bàsics inherents al mateix”. També es demana per si tindran un lloc de feina i, en cas que siguin menors, com es garantirà la seva escolarització i quins protocols s’han previst per a la seva adaptació i integració.

El conseller general ha explicat que “com ja vam dir en el debat d’aprovació de la llei, volem que aquesta realment sigui efectiva”. Per això, “hem de saber si s’han fet els treballs per desenvolupar-la i s’han preparat les mesures i protocols per a l’arribada de refugiats i per a la seva integració”. Alís ha posat en relleu que “en tot aquest temps, que arriba a dos anys i mig, hi ha hagut marge per poder desenvolupar tots els mecanismes necessaris perquè es pugui aplicar de forma efectiva la llei i puguem acollir refugiats”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada