Alguns símptomes de la fibrosi quística

La fibrosi quística és una condició que afecta de per vida els pulmons, l’aparell digestiu i altres òrgans. La mucositat, llàgrimes, suor i saliva es posen tan espessos i enganxosos que obstrueix els pulmons i l’aparell digestiu. La fibrosi quística en general causa problemes respiratoris i amb la digestió i absorció dels aliments. La fibrosi quística és un trastorn genètic. Si vostè o altres familiars propers tenen aquesta malaltia, els seus nens corren més risc per tenir-la. El primer signe de fibrosi quística en un nounat és que no pot evacuar l’intestí. Vostès podrien patir infeccions respiratòries freqüents, com sinusitis, bronquitis o pneumònia. És possible que també presenti algun dels següents: Pell que té un sabor salat.  Tos freqüent, respiració sibilant i falta d’alè. Pèrdua de pes o no augment de pes

El metge li preguntarà si algú en la seva família té fibrosi quística. També us demanarà què símptomes té.

Un examen de clorur en la suor mesura la quantitat de clorur que es troba en la suor. Aquesta quantitat serà elevada si té fibrosi quística. Les anàlisis de sang es poden emprar per buscar indicis d’una infecció i comprovar el funcionament dels ronyons. Potser també que detectin el gen que va causar el que tingui fibrosi quística. Una radiografia mostrarà si els pulmons estan inflamats o han augmentat de mida. També ha d’indicar si les seves vies respiratòries estan obstruïdes i si s’ha acumulat líquid. Un broncoscopi és un procediment per mirar dins dels pulmons i comprovar si existeix alguna lesió. Es col·locarà un broncoscopi (tub prim amb una llum a l’extrem) per la boca i es mou als seus pulmons per la gola. És possible que prenguin mostres de teixit i fluid dels pulmons per analitzar-les. Els antibiòtics contribueixen a combatre o evitar que contregui una infecció causada per un bacteri. Els medicaments per diluir la mucositat s’inhalen i ajuden a diluir la mucositat dels pulmons, de manera que pugui expectorar-la amb més facilitat.

L’ibuprofè ajuda a reduir la inflamació i rl dolor o la febre, abans d’usar el medicament, llegiu sempre l’etiqueta d’informació i segueixi les seves indicacions. No administri aquests medicaments a nens menors de 6 mesos d’edat sense el consentiment del seu metge.

Les tècniques de neteja de les vies respiratòries són exercicis per ajudar a eliminar la mucositat, de manera que pugui respirar més fàcilment. El metge li ensenyarà a fer els exercicis. És possible que hagi de fer servir una màquina o aparell per fer aquests exercicis que ajuden a alleujar els símptomes i disminuir el risc perquè contregui una infecció.

Dormi amb el cap elevat. És possible que dificulti la respiració quan està estirat de forma plana. Utilitzi coixins o falques d’espuma per mantenir el cap elevat. Això podria ajudar a respirar amb més facilitat. No utilitzi coixins per a un nadó.

Utilitzi un humidificador de vapor fred perquè l’aire de l’ambient de la seva llar sigui més humit. Això podria ajudar el nen a respirar i expectorar la mucositat.

No fumar. Si vostè fuma, mai és massa tard per deixar de fer-ho. La tos i respiració podrien empitjorar si està exposat al fum de la cigarreta. Demani més informació al seu metge si necessita ajuda per deixar de fumar.

Utilitzi aigua i sabó. Porteu gel antimicrobià quan no hi hagi aigua i sabó. Ensenyi sobretot als seus nens a no tocar-se els ulls, el nas o la boca, llevat que s’hagi rentat primer les mans.

L’atenció a la salut és una de les prioritats socials que exigeix ​​una disciplina professional més gran en virtut que procura les condicions vitals de l’individu i de la col·lectivitat, sense oblidar que la salut no només es basa en procediments terapèutics, sinó també d’una millor qualitat. Una societat sana és una societat productiva.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.