troll

Les  xarxes socials tenen la virtut de ser moltes coses. Són un joc, són informació, són espai de contactes i flirteig, són llocs en els quals buscar feina… Hem fet un paper tan central en les nostres vides a webs com Facebook, que actualment els perills que es deriven de la nostra navegació en ells també han augmentat.

Quins són els problemes més recurrents que podem tenir per un mal ús de les xarxes socials?

Els controls poden convertir-se en un veritable mal de cap si resulten ser persistents. No passa res (o no ha de preocupar) si una de les teves publicacions en obert té un comentari negatiu; les nostres opinions no els hi agradaran a tothom i hi ha persones que són molt donades a la desqualificació. El problema sorgeix quan un troll s’instal·la en la teva vida digital. Pots bloquejar-lo però si troba les vies (com crear un nou compte per seguir troleándote) hauries d’acudir a les autoritats.

Compte amb la viralitat. Malgrat que actualment sembla que tothom vol convertir-se en viral, passar a la fama no és tan bonic com sembla. En els nostres dies, la fama efímera no és difícil d’aconseguir, només cal una mica de sort, amb tot quan passa, has de saber que de cop i volta la teva vida en línia no et pertanyerà (o et pertanyerà menys) perquè estaràs en la mira de tot el món.

El que publiques, mal et pesi, no s’esborra gairebé mai. És per això que si estàs buscant un determinat treball i creus que certa informació pot perjudicar la candidatura, hauries repensar el que estàs publicant al teu mur de Facebook o Twitter.

En resum, de vegades ens prenem a broma les xarxes socials, però són ara per ara molt més que un xat portat a la màxima expressió.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada