Un altíssim nombre de dones tenyeix el seu cabell mensualment i unes altres no ho fan, preocupades per alguns mites sobre el tint del cabell. Et revelem el que hi ha de cert o de fals sobre aquest tema…

Tenyir-se el cabell no es va inventar fa poques generacions. Ja en el temps dels egipcis, dones i homes modificaven el seu color capil·lar amb henna natural i cendra. En el segle XX va entrar en escena la coloració sintètica. I avui dia ens esforcem per a eliminar, en la mesura que sigui possible, aquests components químics a la recerca de tints naturals o, fins i tot, vegans.

En plena era en pro del natural i del que és vegà, la tendència és la d’utilitzar productes amb menys química en la seva composició, respectuosos amb el medi ambient i capaços de millorar la qualitat del cabell alhora que aconsegueixen un tenyit efectiu i durador.

Tots els dies rebem informació, ja sigui gràcies a les revistes o a Internet, no obstant això existeixen tants mites sobre el tint que hem decidit aclarir més d’un. Avui desmentim i confirmem les xafarderies més populars de la coloració.

Aquests són els mites sobre el tint de cabell

Tots els tints són iguals. FALS. Existeixen tres tipus de coloració. Cadascuna ve determinada per la durada dels resultats:
– la temporal, aporta color mitjançant molècules pigmentades que s’adhereixen a l’exterior del cabell.
– la semipermanent, penetra en la zona superficial de la tija capil·lar i altera la seva estructura de forma més lleu.
– la permanent, penetra a l’interior de la fibra capil·lar i retira el pigment natural de cabell, la qual cosa permet que el color es fixi de forma definitiva.

Tenyir-se amb els cabells bruts és millor. CERT. En aquest punt hi ha controvèrsia. Alguns professionals asseguren que els olis que produeix el nostre cabell de forma natural ajuden al fet que el pigment s’adhereixi millor a la fibra capil·lar. Uns altres diuen que els tints actuen igual, encara que el cabell estigui acabat de rentar. El que sí que és cert és que el cuir cabellut net està més exposat, per la qual cosa és més probable que et piqui el cap durant la coloració o que la zona s’irriti. D’aquesta manera, l’aconsellable és que rentis el cabell uns dos dies abans d’anar a la perruqueria. A més el cabell net afavoreix a la possibilitat d’aparició de certes irritacions. Un dels mites sobre el tint més populars. Sigui com sigui, el nostre consell és que no et rentis el cabell el dia anterior al tint.

Un abús de tint pot generar alopècia. FALS. No existeix cap relació entre la constància de l’ús dels tints i la caiguda del cabell. Els tints poden fer que la fibra capil·lar s’afebleixi, es trenqui amb facilitat i provoqui que perdem volum, però no fa que caigui el cabell des de l’arrel. Hi ha tractaments capil·lars que poden ser agressius i poden afeblir el cabell, però per si mateixos no són capaços de generar calvície.

El ros dissimula millor els cabells blancs. CERT. Aquestes es difuminen millor amb el ros, l’efecte arrel no és tan evident com en contrast amb el bru o el castany, i les tonalitats més clares suavitzen els trets de l’edat alhora que aporten llum al rostre.

Els productes anticaspa eliminen el color. CERT. Aquest tipus de xampús necessiten un major poder d’arrossegament per a retirar les partícules de caspa que queden per la descamació del cuir cabellut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada