Algunes pistes acaben la temporada d’hivern dilluns de Pasqua mentre que el tancament final serà el 15 d’abril

Les ultimes nevades del mes de març han permès l’obertura del 100% dels tres sectors de Vallnord: Arcalís, Pal i Arinsal. Però per garantir als clients el millor servei durant la darrera setmana de la temporada, els sectors d’Arinsal i Pal tancaran el dilluns de Pasqua, el 9 d’abril, mentre que Arcalís es mantindrà obert fins al 15 d’abril, segons ha informat l’estació en un comunicat. Així mateix, també es mantindran oberts fins el proper dia 15 els sis sectors de Grandvalira. Per aquest cap de setmana l’estació ha mantingut obertes més de 100 pistes fet que suposa uns 195 quilòmetres esquiables. Des del domini han explicat a l’ANA que es preveu que durant aquest pont de Setmana Santa, des d’aquest dijous i fins diumenge, passin diàriament per les pistes unes 12.000 persones. D’altra banda, des de l’Agència de Mobilitat han indicat que aquest dissabte ha estat el dia de més entrada de vehicles al país, un total de 16.000 per les dues fronteres i des d’aquest dijous es calcula que han arribat a Andorra 43.000 cotxes.

L’estació d’esquí Vallnord tancarà les portes a la temporada d’hivern el proper 9 d’abril pels sectors de la Massana, Pal i Arinsal. En canvi, mantindrà obert Arcalís fins el 15 d’abril, ja que segons ha informat l’estació en un comunicat, el sector ofereix unes condicions de qualitat i quantitat de neu extraordinàries, gràcies sobretot, a les nevades puntuals dels últims dies, que han deixat entre 155 i 280 centímetres de neu. Per facilitar l’accés al sector d’Arcalís durant la setmana del 9 al 15 d’abril, Vallnord mantindrà en funcionament la línia Arinsal-la Massana-Arcalís del servei Freebus.

D’altra banda, Grandvalira tancarà la temporada d’hivern el proper 15 d’abril. Una temporada que des de l’estació han reconegut que ha estat ‘difícil’ per la manca de neu, no obstant, han assegurat que l’acabaran amb xifres positives, gràcies a les últimes nevades i també a la producció de neu artificial, que va ajudar a arrencar l’inici de la temporada.

Durant el pont de Setmana Santa, des d’aquest dijous i fins aquest diumenge, es preveu que passin per les pistes de Grandvalira 12.000 esquiadors diaris, xifra que descendirà, lleugerament aquest dilluns de Pasqua, per l’operació retorn i també durant el llarg de la setmana vinent, quan es calcula que l’estació rebrà uns 10.000 visitants al dia. Precisament, per la reducció de tursites es tancaran algunes instal·lacions i s’obrirà entorn al 85% de les pistes. De moment, per aquest cap de setmana s’han mantingut obertes més de 100 pistes, xifra que representa uns 195 quilòmetres esquiables.

A més, per tancar la temporada d’hivern de Grandvalira des del domini s’ha organitzat, pel proper dissabte 14 d’abril, la Grandjornada, un esdeveniment per a 250 persones que tinguin forfait de temporada.

Dissabte ha estat el dia de màxima entrada de vehicles al Principat

En relació al trànsit, des de l’Agència de Mobilitat, han indicat que aquest dissabte ha etsat el dia que més vehicles han entrat al Principat per les dues fronteres, un total de 16.000. Mentre que des d’aquest dijous i fins aquest dissabte es calcula que ho han fet un total de 43.000 cotxes.

El cap d’àrea de Mobilitat i Seguretat Viària, Jaume Castells, ha explicat a l’ANA que aquest dissabte ha estat un dia amb més moviment de cotxes respecte a aquest divendres. I ha destacat que cap a les 10.30 hores d’aquest dissabte s’ha notat una afluència més gran de vehicles que entraven per la frontera del riu Runer mentre que des de les 11.30 i fins les 14.30 hores s’han produït uns tres quilòmetres de retencions en sentit nord entrant per Sant Julià de Lòria.

D’altra banda, des de Mobilitat han informat que des d’aquest dijous i fins aquest dissabte han sortit del Principat entorn a 40.000 vehicles per ambdues fronteres. Mentre que durant la jornada d’aquest dissabte n’han sortit uns 14.000.

Segons Castells les previsions per aquest diumenge són que durant el matí hi hagi una entrada normal de vehicles mentre que les complicacions arribaran, ha dit, cap a mig matí i primera hora de la tarda, sobretot, per la frontera del riu Runer. En aquest cas, tindrà lloc la primera fase de l’operació sortida per a totes aquelles persones que comencen a treballar dilluns. Es preveu que marxin uns 15.000 vehicles. Pel que fa a la segona fase de sortida de vehicles es produirà dilluns al matí. En aquest sentit, Jaume Castells ha indicat que seran vehicles que aniran cap a Catalunya per celebrar el dia de la mona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.