Avui en esquí alpí Àlex Rius ha aconseguit millorar el resultat més destacat en Copa d’Europa per a un esquiador andorrà en eslàlom de categoria masculina. Rius ha estat 26è, millorant el 27è lloc assolit per Roger Vidosa en 2011.

Rius ha estat 26è, a més, en una cursa en què sortia amb el dorsal 86 i últim dels corredors en la línia de sortida. Rius ha marcat un crono de 1.38.91, a 5.97 del vencedor, l’italià Simon Maurberger (1.32.94). L’esquiador andorrà marcava el 40è lloc en la primera mànega, amb +2.83, mànega en què Àxel Esteve no podia completar el recorregut.

Amb aquest resultat, Rius aconsegueix a més 5 punts de Copa d’Europa.

La 26ª posició de Rius millora la 27ª que, fins el moment, estava en mans de Roger Vidosa, des que va aconseguir aquest resultat a l’eslàlom de la Copa d’Europa de Formigal (Espanya), el 16 de març de 2011.

L’equip andorrà ara viatjarà a fer quatre curses FIS de gegant a La Thuile i Gressoney, per competir novament a la Copa d’Europa a Reiteralm (Àustria), el pròxim dilluns dia 14.

Max Tissot, entrenador: “Àlex Rius ha aconseguit situar-se 26è en una ‘performance’ molt bona tenint en compte que sortia el 86 i últim dorsal de la carrera. Ha fet un esquí molt bo, relativament sòlid i tècnicament bastant just a part d’algunes errades degut a que la carrera era molt dura amb la pista molt dura. Però ha lluitat, sempre ha volgut guanyar velocitat en totes les parts de la pista i al final obté un resultat que el recompensa tots els esforços i entrenaments que porta aquest any i tots els anys anteriors”.

“A més, si no vaig errat aquesta és la millor marca andorrana en un eslàlom de Copa d’Europa. En gegant s’havia fet millor, però en eslàlom estàvem treballant molt per marcar punts des de l’actuació de Roger Vidosa, ja fa uns anys –va ser 27è en eslàlom en EC- i aquest resultat recompensa tots els esforços de la FAE i els equips que han treballat fins ara”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada