Àlex Machado s’apropa al títol de campió de les Sèries Rotax 2014

machadoDesprés de tres meeting disputats (Zuera, Recás i València), Àlex Machado es troba a 1 punt del líder provisional de les Sèries Rotax junior 2014 (Lluc Ibañez), Així doncs, el pilot andorrà està en una posició de privilegi per lluitar pel títol i guanyar-se la participació en la Rotax Grand Challenge Grand Final en la qual es donaran cita els campions dels diferents països en els quals es disputen les sèries Rotax.

En la tercera cita de l’esmentat campionat, disputat a Xiva (València), Machado no va tenir massa sort amb el motor que li va tocar, però malgrat tot va poder defensar les seves possibilitats al títol tancant la seva participació amb un 4t i 3r lloc en les respectives finals, després de lluites molt intenses fins a la mateixa línia d’arribada.

En els entrenaments oficials, ja es va constatar que la igualtat seria la nota predominant del meeting. Àlex, amb un registre de 57”688, va ocupar la quarta plaça a 6 mil·lèsimes de rival que tenia per davant. La pole-position va ser per al pilot valencià Carlos Dembilio, que va parar el crono en 57”548.

Les dues finals (18 voltes) disputades van tenir un desenllaç calcat. Els pilots locals, Dembilio i Van der Laan, es van distanciar dels seus rivals des de la mateixa sortida, mentre que la lluita per la posició que quedava del podi se la van jugar diversos pilots, entre ells Machado.

Precisament el pilot andorrà es va mantenir en ambdues carreres de manera regular a la tercera plaça gràcies a traçades en les quals tapava els possible forats que podien aprofitar els seus rivals (en aparença amb motors més efectius) per superar-lo. En la primera de la carreres va aconseguir aguantar als perseguidors fins a l’última chicane, en la qual hi va haver una mica de tot. Al final encara va poder creuar sota la bandera quadriculada en la quarta plaça.

En la segona carrera, l’andorrà no es va deixar sorprendre i va defensar amb èxit la tercera posició, amb el que va finalitzar la seva participació a Xiva en el podi del kartódromo Lucas Guerrero.

Al final del meeting, Àlex Machado i el seu equip es mostraven molt satisfets amb el resultat però sobretot de la manera que s’havia aconseguit, aquestes eren les paraules d’Àlex: ‘Estic més content que si hagués guanyat de manera fàcil. Han estat carreres molt competides, sobretot la segona, els rivals se m’enganxaven darrere i el meu kart no donava més de si. Al final els he pogut aguantar i acabar tercer’.

Cal comentar que Àlex, 24 hores després de la competició, va haver de passar per la consulta d’un especialista pel cop que va rebre en l’esquena al final de la primera carrera. Malgrat ser una lesió dolorosa, Àlex podrà seguir entrenant amb normalitat per afrontar en les millors condicions la part final de la temporada: ‘És important per a nosaltres estar preparats, les Sèries Rotax d’aquesta temporada les tenim al nostre abast i m’agradaría molt poder córrer la gran final’.

Tot es decidirà a les dues últimes curses de la temporada que es disputaran en Motorland (Alcanyís) el primer cap de setmana de novembre (dia 1 i 2).

Text i foto: Fotoesport