Alerta taronja per aiguats

El Principat d´Andorra se situa en vigilància taronja per acumulació de precipitacions fins al migdia de demà dimecres. La vigilància també serà groga per vent des de les 21 hores fins a les 9 de demà al matí.

Les precipitacions s´aniran intensificant i generalitzant a mesura que avanci el matí amb una cota de neu que pujarà dels 2.400 als 2.700. Durant la tarda i vespre les precipitacions augmentaran d´intensitat arreu del país amb cota de neu superior a 3.000 metres.

Si bé abans de la mitjanit pot haver-hi una pausa, durant la propera matinada s´espera la part més important de l’episodi, amb acumulacions de 70 mm de la 1 a les 6 hores, aproximadament. Durant aquesta part de l´episodi la cota de neu baixarà fins als 2.000 metres, tot i que pot oscil·lar i baixar puntualment fins als 1.500 metres. S´esperen acumulacions generals de 100 mm en 24 hores i puntualment a l’est del país s’arribarà a registrar 120 mm. Les ràfegues de vent arribaran al seu màxim durant les precipitacions intenses de la nit i matinada, amb 80 km/h als fons de vall i 100 km/h als cims.