Alerta de somnolència

El Grup de Processat de Senyals i Informació per a Sistemes de Detecció de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) ha desenvolupat una aplicació que pretén ajudar a reduir els accidents causats per adormir-se al volant.

Aquesta aplicació, anomenada Somnoalert, analitza les dades de la xarxa comuna o bus CAN (Controlled Area Network) de l’automòbil i les compara amb la informació que proporciona un Sistema de Reconeixement de Carril (SRC), per poder identificar els canvis en la conducció causats per la son i els seus efectes en els conductors.

A diferència d’altres dispositius desenvolupats en els darrers anys que s’havien de connectar al sistema del cotxe, Somnoalert és completament portàtil i combina l’experiència en sensors del grup d’IBEC i l’anàlisi de dades biològiques amb els coneixements sobre vehicles de Ficosa. Somnoalert es posa en marxa quan el vehicle sobrepassa els 75 km/h i recull 31 variables a través del CAN, així com dades sobre la posició del cotxe recollides per l’SRC. En cas que trobi irregularitats en la conducció, com canvis en la posició del vehicle en la via, en la direcció, moviment dels pedals… activa una alarma que pot ser acústica, visual o de vibració del seient.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat