Munich

Superfície
357.031 Km2

Població
Més de 82 milions d’habitants

Capital
Berlin

Religió
La població alemanya es reparteix en protestant i catòlica.
Clima

En la zona costanera alemanya els hiverns són relativament suaus i els estius són frescos; però a mesura que avancem cap a l’interior el clima és el típic continental, amb hiverns molt freds i estius frescos i plujosos.

Cuina
Un dels aliments més típics i també exportats d’Alemanya és la salsitxa. En aquest país es produeixen prop de 1.500 classes de salsitxes diferents.

Compres
Es poden comprar antiguitats, articles de ganiveteria i porcellanes.

Pàgina web
www.alemania-turismo.com

Aquesta setmana farem un repàs a diverses ciutats importants d’Alemanya.
Berlín, la capital, té com a un dels símbols més representatius la Porta de Brandenburg. Monument encarregat pel kàiser Guillem II, està ubicada al final del carrer Under der Linden, que és una avinguda impressionant, que inclou multitud d’edificis d’estil neoclàssic.

D’edificis importants cal mencionar el Reichstag, que va ser el Parlament fins la Segona Guerra Mundial; l’Òpera Estatal, la Catedral Protestant. Un dels carrers més emblemàtics és el Kunfürsterdam, mentre que la plaça Alexander inclou l’Ajuntament, d’estil renaixentista. En una visita a Berlín també mereix la pena de passar-se per l’Estadi Olímpic del 1936. Situada en la desembocadura del riu Elba, Hamburg va ser durant cents d’anys el principal port d’Europa i també se la coneix per la Venècia del Nord, per la multitud de canals i de ponts. El nucli urbà està constituït al voltant de la fortalessa construïda per Carlemany a principis del segle IX. Hamburg és una ciutat culturalment dinàmica i acull importants museus i pinacoteques.

Munich es troba al marge del riu Isar, a prop dels Alps Bàvars. Va ser fundada l’any 1158 i el seu centre històric encara conserva la planta oval originària. Múnich compta amb edificis molt interessants d’influència italiana i francesa, de les èpoques renaixentista i barroca. D’entre els museus i sales d’art interessants, podem destacar el Residenz Museum, l’Alte Pinakothek i el Bayerisches Nationalmuseum.

La ciutat de Leipzig és un important centre comercial que acull numbrosos edificis d’estil renaixentista. També es conserven altres edificis i esglésies del gòtic alemany. El músic J.S. Bach es va afincar en aquesta ciutat.

Dresden constitueix un important nus del transit ferroviari i fluvial, per la qual cosa l’activitat comercial té especial rellevància. D’entre els monuments més significatius d’aquesta ciutat coneguda com “la Florència de l’Elba”, podem esmentar les esglésies de Santa Sofia i de Fraunkirche i el teatre de l’Òpera. De galeries d’art cal resaltar la Gemälde-galerie.

D’entre les ciutats importants d’Alemanya també s’ha d’incloure Bonn, antiga capital de l’antiga República Federal Alemanya, d’on destaca la col·legiata romànica i la casa de la ciutat.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada