Aleix creu que la Llei d’inversió estrangera afavoreix l’entrada d’empreses que destrueixen el teixit empresarial andorrà

marc-aleixEl president de la PIME, Marc Aleix, creu que la Llei d’inversió estrangera afavoreix l’entrada d’empreses que contribueixen a la destrucció del teixit empresarial andorrà. Aleix s’ha mostrat així de contundent en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA en què ha explicat que la llei permet l’entrada d’empreses ‘amb costos empresarials molt inferiors als andorrans’ que estan ‘destruint’ el teixit empresarial.

Marc Aleix ha lamentat que l’entrada d’empreses estrangeres a Andorra comporti la destrucció del teixit empresarial, perquè segons apunta, no estan sotmeses als mateixos controls que les empreses del país. De fet, ha assenyalat que els empresaris tenen la sensació que l’administració va a ‘la caça i captura’ de l’empresari andorrà. En aquest sentit, Aleix ha posat com a exemple el gremi dels carnissers que està sotmès a una sèrie de controls, mentre que les importacions de carn no segueixen la mateixa normativa. Aleix ha explicat que han traslladat les queixes a l’administració però que no han rebut resposta perquè no és ‘conscient de la realitat andorrana’.

Malgrat aquestes declaracions, Aleix s’ha mostrat favorable a l’obertura econòmica però ‘ben feta’. En aquest sentit, ha destacat que és important que els empresaris andorrans coneguin el que es fa a fora per poder millorar però ha afegit que el que no pot ser és que ‘les regles del joc no siguin iguals’.

Pel que fa a l’obligatorietat dels autònoms de cotitzar a la CASS, que podria comportar problemes als majors de 53 anys que comencin a cotitzar ara a l’hora de cobrar la pensió, Aleix ha refermat la intenció de la PIME de portar-ho als tribunals si no es troba una solució.