Alcobé veu amb bons ulls ubicar l’heliport al costat de FEDA

El terreny que es troba al costat de FEDA “podria ser” una de les ubicacions per al futur heliport nacional si bé el projecte es troba en una fase embrionària i tot just es comencen les anàlisis per veure quina és la seva viabiltat tècnica. El ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha destacat que es tracta d’un terreny privat i, per tant, caldria una cessió i que compliria els requisits d’alçada i de proximitat al centre comercial del país.

El ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha reiterat que el terreny al costat de FEDA i que és de titularitat privada “podria ser” una de les possibles ubicacions de l’heliport nacional i ha remarcat que el projecte es troba ara com ara en un estat embrionari i que tot just se’n comença a analitzar la viabilitat tècnica. El que sí que ha confirmat Alcobé és que aquest terreny compliria els requisits d’alçada, ja que es troba a 1.200 metres i el de proximitat al centre comercial del país.

Alcobé ha remarcat que es tracta d’un terreny privat i que, per tant, caldria la corresponent cessió al Comú d’Encamp, que després hauria de posar-lo a disposició del Govern. També ha reiterat, a preguntes del conseller general de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, que els terrenys públics dels quals es va parlar en un inici queden totalment descartats i que la voluntat de l’Executiu continua sent la de tirar endavant aquesta infraestructura.

Naudi ha lamentat que després de cinc anys aquest projecte encara no s’hagi materialitzat i que es tracti d’un projecte “itinerant”. També ha mostrat la seva preocupació per les línies elèctriques que es troben a la zona, a la qual cosa Alcobé ha respost que només n’està activa una i que el soterrament no ha de suposar un cost que no sigui “assumible”.

El conseller general de SDP també ha preguntat sobre el finançament a la qual cosa el ministre ha respost que es podria assumir a través del pressupost de l’Executiu i que, per tant, no es pensa en una concessió per a la construcció.

Des de SDP també han manifestat la seva preocupació per la baixada de la massa salarial durant el 2015 xifrada en un 1,5%, a la qual cosa el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha destacat que a l’hora de valorar aquestes xifres cal tenir en compte l’increment excepcional del sector financer que es va registrar el 2014 i que està xifrat en un 25%, arran de l’avançament del pagament de certes primes i l’impacte que això ha tingut. Ha defensat que al llarg dels darrers anys ha anat incrementant-se i que la xifra de la massa salarial se situa ara com ara als nivells del 2006 i, per tant “no estem tan malament”.  Camp també ha reconegut que una de les voluntats de l’Executiu és continuar treballant per a la creació de llocs de treball. Lla consellera Sívia Bonet ha mostrat la seva preocupació per l’impacte que això pot tenir per a la CASS i ha reclamat mesures per crear llocs de treball. També ha alertat sobre l’increment de la despesa sanitària, a la qual cosa el ministre d”Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha recordat que des del 2001 “s’ha doblat” però que en els darrers anys s’ha pogut frenar aquest creixement constant.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.