silvia-calvo2Un cop constituïts els grups parlamentaris i escollit el cap de Govern, el següent pas serà formar l´executiu. Antoni Martí ja va anunciar que compta amb bona part de l´equip ministerial de la passada legislatura, si bé hi haurà moviments de carteres. La més destacada seria la de Jordi Alcobé, que podria assumir el ministeri de Finances i que el seu predecessor, Jordi Cinca, fos ministre d´Economia.

El futur cap de Govern, Antoni Martí, ha mantingut diverses reunions el cap de setmana per tancar el gabinet. A hores d´ara, però, la configuració de l´executiu no està tancada i hi ha diverses opcions sobre la taula. Una de les claus és el ministeri d´Economia i Territori, que la passada legislatura va assumir Jordi Alcobé. El canillenc no voldria la cartera d´Economia i Martí va prometre la de Territori a l´encampadà Jordi Torres Falcó. Amb aquests condicionats, hi ha l´opció que Alcobé fos ministre de Finances i que el seu predecessor, Jordi Cinca, assumís Economia.

Francesc Camp repetiria com a ministre de Turisme, tot i els dubtes inicials expressats fa unes setmanes. També tornarà a ser al gabinet Martí Gilbert Saboya, al capdavant d´Afers Exteriors. Rosa Ferrer serà la ministra de Presidència o de Relacions Institucionals, encarregada de la reforma de les competències i transferències comunals, a banda de les carteres d´ocupació i benestar. Xavier Espot seguirà com a ministre de Justícia i Interior.

Pel que fa a noves incorporacions, Èric Jover comandarà el ministeri d´Educació i Sílvia Calvó el de Medi Ambient. Queden pendents les carteres de Cultura, Sanitat i Funció Pública. Per a aquesta darrera, la voluntat és posar-hi al capdavant un funcionari. En qualsevol cas, no es descarta que dimecres es formés el Govern sense tenir totes les carteres assignades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada