vacaEl ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha participat aquest dilluns a la 36a edició de la Fira Concurs de bestiar boví, equí i oví d’Andorra, un esdeveniment que ha tingut lloc a l’aparcament annex a l’antiga plaça de braus de la capital.

Aquesta edició de la Fira Concurs de bestiar, que s’organitza amb la col·laboració de l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra, coincideix amb el primer aniversari de la consecució de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de la Carn d’Andorra, registrada l’10 d’octubre del 2013.

En aquest sentit, Alcobé ha fet un balanç positiu de la comercialització de la carn d’Andorra, que tal i com ha exposat “ja és un referents en molts restaurants on s’ofereix com a un producte típic”, així com als diferents punts de venda en què es reconeix la IGP.

“No hi ha cap dubte de que cal felicitar-nos tots plegats per l’èxit tècnic i comercial de la carn de vedella comercialitzada sota el segell IGP – Carn d’Andorra”, ha resumit Alcobé.

A més, el ministre ha valorat que “Ramaders d’Andorra SA, com a societat comercialitzadora de la Carn d’Andorra, també està d’enhorabona pels bons resultats aconseguits en la venda de la carn de bou, degut a un seguit d’iniciatives privades dins del món de la restauració que han apostat pel producte local certificat”.

D’altra banda, el titular d’Economia s’ha mostrat partidari d’impulsar en una altra línia d’actuació la carn de cavall i pollí. De fet, des del ministeri d’Economia ja s’està impulsant una línia nova de carn de qualitat controlada de cavall i pollí, segons ha avançat.

El ministre d’Economia i Territori s’ha referit també al Programa d’ajuts indirectes en benefici de les produccions agroalimentàries locals i les produccions alimentàries artesanes, “en el marc del qual 9 productors es beneficiaran de prestacions de servei tècniques per millorar diferents aspectes de la seva activitat”. Així, ha destacat la creació de set punts de venda de productes locals amb expositors específics en diferents espais públics, així com la organització per quart any consecutiu d’un espai de productors locals a la Fira d’Andorra.

Alcobé ha destacat finalment que l’activitat agrícola i ramadera reverteix positivament en la imatge de “país cuidat, país de muntanya, país conreat”. Aquest vessant és, al mateix temps, un atractiu turístic, en paraules del ministre d’Economia i Territori.

El Premi especial a la millor femella del 11è Concurs nacional de raça bruna d’Andorra ha estat per l’exemplar de Jordi Ramoneda Guitart, de Casa Mitjavila – Fontaneda.

La resta de premis s’han distribuït les categories de bovins (17 seccions), equins (6 seccions) i ovins (3 seccions), i es poden consultar al document adjunt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada