alcobe

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha inaugurat aquest dijous la jornada ‘Agricultura i paisatge’, que s’emmarca en l’Estratègia Nacional del Paisatge aprovada l’any 2012. Aquesta estratègia inclou entre els seus objectius l’àmbit de l’agricultura, amb la voluntat d’aconseguir uns paisatges rurals revaloritzats gràcies a l’activitat agrària i de foment de la ramaderia.

En aquest sentit, Alcobé ha destacat el doble vessant tant econòmic com paisatgístic de l’activitat agrària, de manera que si bé darrere de l’agricultura “hi ha un sector econòmic autèntic que s’ha de tractar com a tal”, al mateix temps aquesta activitat aconsegueix “modelar el paisatge i cuidar-lo”.

Això garanteix, segons Alcobé, una imatge positiva tant per residents com per turistes, ja que cada cop més “la muntanya és un atractiu en sí mateix”, a diferència de fa vàries dècades, quan “a la muntanya no s’anava a contemplar el paisatge com es fa actualment”.

D’aquesta manera, el titular d’Economia i Territori ha destacat la importància de “buscar l’equilibri” entre els àmbits econòmic, agrícola, turístic, urbanístic, etcètera, per tal de que es puguin obtenir aquests beneficis.

A més de la bona imatge paisatgística que atorguen els prats dallats, segons Alcobé, també l’activitat ramadera té un impacte positiu en aquest àmbit, al mateix temps que contribueix e evitar el creixement excessiu del sotabosc i, conseqüentment, es minimitza el risc d’incendi.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada