andorra frança

Els ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, i el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, van mantenir ahir una reunió al Ministeri d’Ecologia, Sostenibilitat i Energia, amb el gabinet del secretari d’Estat de Transport, Mar i Pesca francès. Una primera reunió en seguiment dels compromisos adquirits durant la visita del primer ministre francès, Manuel Valls, el passat mes de juny. En aquesta trobada també van ser presents el director del Departament d’Ordenament Territorial, Manel Riera, el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell i el tècnic del departament de Transports, Transports de Mercaderies i Passatgers, Nicolau Obiols.

Els principals punts tractats en aquesta reunió van girar al voltant dels projectes dels treballs de millora dels accessos en l’àmbit de les infraestructures, així com la requalificació dels nivells de servei amb l’increment del servei a nivell prioritari 24h/24h en període hivernal i també la seguretat. En aquest sentit l’estat francès va informar que ha desbloquejat una partida pressupostària per a la reparació d’alguns dels trams més degradats de la RN20 i la RN22 pròxims a Andorra.

També es va parlar del projecte sobre la seguretat de corredors d’allaus que s’està duent a terme per part d’Andorra i França dins del Programa de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA). Dins de l’àmbit d’Ordenament del territori, un altre dels temes abordats va ser la realització de projectes relatius a la millora global de la carretera per al període 2015-2020.

D’altra banda, la delegació andorrana va proposar, en el marc de l’acord bilateral de transports, ampliar el camp d’aplicació al transport de viatgers i millorar les condicions del transport de mercaderies i especialment del transport de residus.

També pel que fa a les comunicacions, es va parlar del funcionament del nou aeroport Andorra – La Seu d’Urgell, oferint la possibilitat a companyies franceses d’operar en aquest aeroport amb noves línies.

Ministres i directors generals van exposar, finalment, a l’equip francès de la COP21, el posicionament d’Andorra per fer front al repte climàtic, més enllà de la contribució presentada a l’abril del 2015 relativa als compromisos d’Andorra. En aquest sentit la delegació andorrana va explicar els diferents projectes al voltant de les energies renovables, l’eficàcia energètica, la promoció del vehicle elèctric i les escoles verdes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada