El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, i el d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, s’han reunit aquest dijous a Foix (França) amb el prefecte de l’Arieja, Salvador Pérez, i el director adjunt de la Direcció Interdepartamental de Carreteres del Sud-oest de França, Didier Bach, una trobada en la qual també ha participat l’ambaixador francès a Andorra, Zair Kedadouche, l’ambaixadora a França, Maria Ubach, i els equips tècnics per part dels dos estats. La reunió ha tingut com a eix central fer un balanç global de la temporada d’hivern 2012-2013 i abordar línies de cooperació i millora de cara a futures temporades.

Concretament, s’ha fet un repàs detallat de les dades meteorològiques aportades per Météo France, així com del tancament dels accessos a Andorra, les allaus i el pla de viabilitat hivernal. D’altra banda, s’ha acordat la presentació durant el darrer trimestre d’aquest any del pla hivernal 2013-2014.

A la reunió han participat, per part andorrana, els ministres Alcobé i Saboya, així com el director de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, Francesc Areny, la coordinadora d’Afers Bilaterals i Consulars, Maria Noguer, el cap de Projectes Estratègics del ministeri d’Economia i Territori, Ramon Reguant, i l’ambaixador d’Andorra a França, Maria Ubach.

Per part francesa, també han participat el cap del servei interdepartamental del servei de Restauració de Terrenys de Muntanya, Serge Rumebe, el delegat interdepartamental de Météo-France, Jacques Mayer, el cap de servei del districte Sud de la Direcció Interdepartamental de Carreteres del Sud-oest, Didier Michau; i la cap del Servei Interministerial de Defensa i Protecció Civil de la prefectura de l’Arieja, Régine Cazal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada