Alcobé i Camp s’entrevisten amb el conseller Pelegrí per avançar en les qüestions d’interès bilateral

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, i el de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, s’han reunit aquest matí amb el conseller d’Agricultura i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, per abordar diferents qüestions d’interès bilateral. En finalitzar les sessions de treball, tant Pelegrí com els ministres Alcobé i Camp han assenyalat que cal continuar treballant en el desenvolupament i la concreció del Conveni marc signat al 2009 entre el Govern català i andorrà en diferents matèries com ara la flora, la fauna, els espais naturals, l’agricultura i la ramaderia.

La primera de les reunions ha estat amb el ministre Alcobé, que ha estat acompanyat pel director d’Agricultura, Landry Riba, i ha servit per exposar al representant de la Generalitat el treball de Govern i la societats Ramaders d’Andorra per assolir una Indicació Geogràfica Protegida (IGP) europea per a la carn de vedella produïda a Andorra amb criteris de qualitat.

En aquest sentit, Alcobé s’ha mostrat confiat en què Andorra, que va iniciar aquests tràmits al 2010, pugui assolir aquest segell en un termini molt més reduït que Catalunya, que segons ha apuntat Pelegrí va trigar sis anys en aconseguir la IGP de la carn de vedella dels Pirineus. D’altra banda, Pelegrí i Alcobé també han coincidit en la necessitat de continuar vetllant per la garantia de sanitat animal.

Posteriorment, Pelegrí s’ha reunit amb el ministre Camp, acompanyat pel coordinador de Patrimoni Natural i Banders, Gerard Olm, i el responsable de l’àrea de Comunicació, Infraestructures i Medi Aquàtic, Josep Maria Naudí. En aquest cas, Pelegrí ha ofert el suport del Govern català per abordar qüestions com la protecció de les espècies en perill que es gestionen des de Catalunya com ara l’os bru o els galliformes i l’aprofitament de la massa forestal en la gestió dels boscos.

A més, el ministre de Turisme i Medi Ambient ha afirmat que Andorra pot aprofitar l’experiència de Catalunya en la gestió dels parcs naturals i en el comptatge dels animals, de manera que es podrà millorar la gestió de les cabanyes d’isards. En aquest mateix sentit, Pelegrí, que ha destacat una “bona sintonia” a totes dues reunions, ha destacat que el cens d’animals de fauna salvatge és un àmbit en el qual Andorra i Catalunya poden continuar col·laborant.

TOTES LES NOTÍCIES