consolsEl  ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha comparegut aquest dimarts al matí en la reunió de cònsols per parlar de la modificació de la Llei de la funció pública, que espera tenir enllestida a finals del mes de juny, i que suposarà entre altres mesures, la mobilitat de personal entre administracions. El cònsol de Canillo, Josep Mandicó, ha explicat que els comuns ja han aportat la informació que el Ministeri havia demandat sobre la manera de treballar de cada Comú, i està previst que la setmana que ve s’inicien les reunions entre el Govern i els directors de recursos humans. D’una altra banda, la reunió de cònsols també ha servit per acordar demanar una nova reunió amb el president del Consell Superior de la Justícia i el de la Batllia per demanar informació sobre els expedients de deutes prescrits abans de prendre una decisió. Actualment, la Batllia ha retornat 13.000 expedients dels 80.000 que els comuns havien tramitat, i està previst que facin un segon retorn de manera imminent dels que encara no estan prescrits.

El Govern treballa en la modificació de la Llei de la funció pública i aquest dimarts ha volgut donar a conèixer als cònsols el pla de treball, el calendari i la metodologia. El ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha comparegut a la reunió de cònsols celebrada a Canillo, i ha mostrat el seu compromís a treballar intensament perquè aquesta modificació estigui enllestida a finals del mes de juny del 2017.

Un dels aspectes més destacats que contempla aquesta modificació és la mobilitat de personal entre administracions, un fet amb el qual es treballa a partir de la informació que els comuns van aportar durant el mes de maig sobre la seva manera de treballar. El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha avançat que està previst que la setmana que ve s’inicien les reunions entre el Govern els representants de recursos humans de cada Comú.

D’una altra banda, la reunió de cònsols també ha servit per acordar demanar una segona reunió al president del Consell Superior de la Justícia i al president de la Batllia, per aclarir el número exacte d’expedients de deutes prescrits que els hi retornaran. El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha explicat que els comuns van tramitar a la Batllia un total de 80.000 expedients i la Batllia els en va retornar 13.000, motiu pel qual van acordar una reunió amb la Justícia i els van explicar que els farien un segon retorn d’expedients que encara no han prescrit a principis d’aquest mes d’octubre.

Pel que fa als expedients no prescrits, estan esperant a conèixer el número exacte per prendre una decisió, ja que, tal com van anunciar, un dels possibles plantejaments és reclamar per poder recuperar els diners.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada