Alcobé es reuneix a Barcelona amb el conseller de Territori i Sostenibilitat

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, s’ha reunit aquest divendres al migdia amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder. A la trobada també ha participat, per part andorrana, el director d’Ordenament Territorial, Esteve Comes, mentre que per part catalana ha pres part el secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet. Els treballs per reconvertir l’aeròdrom de la Seu d’Urgell en un aeroport comercial i les possibilitats que ofereix l’Acord sobre el trasllat de residus signat al novembre entre Andorra i Espanya han estat les principals qüestions tractades a la reunió.

Pel que fa a l’aeròdrom de la Seu, Recoder ha informat Alcobé de la demanda per part de la Generalitat de la requalificació d’aquesta infraestructura, amb l’objectiu que passi de ser un aeròdrom privat a un aeroport comercial. En aquest sentit, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha explicat que els tràmits per assolir el canvi de qualificació aeronàutica es troben actualment en una fase de complements d’informació per part de la Generalitat.

Paral·lelament, la Generalitat està ultimant el pla de negoci d’aquesta infraestructura per tal que el funcionament pugui ser sostenible i d’aplicació en breu, segons ha afirmat Alcobé en finalitzar la reunió. De fet, Andorra també treballarà en aquesta matèria a la reunió prevista a principis de juny amb el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font.

En l’àmbit de Sostenibilitat, Recoder ha assenyalat que la Generalitat es troba a l’espera de l’encomana de gestió per part del Govern espanyol per tal de poder assolir un acord de col·laboració en matèria de trasllat de residus amb Andorra. En aquest cas, un cop es donin aquestes condicions totes dues parts començaran a negociar els termes del trasllat de residus, tenint en compte en tot moment els nivells de capacitat màxima que pot assumir per al seu òptim funcionament el Centre de Tractament de Residus.

(Foto: S.F.G.)

TOTES LES NOTÍCIES