El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, tot i que encara no ha analitzat el recurs d’empara presentat per l’Associació CarlemanyCalidae en contra del projecte de fer l’avinguda per a vianants, ha assegurat que la decisió del Comú d’Escaldes-Engordany és legítima perquè té la validació i l’acord de la Taula de Mobilitat. De fet, el ministre ha indicat que l’aprovació de la Taula de Mobilitat es requereix quan es tracta d’una decisió que afecta la xarxa bàsica de carreteres, tal com és el cas, i ha aclarit que el tram que es vol tancar al trànsit està considerat com a carretera secundària. Alcobé ha afegit que l’avinguda només està catalogada com a carretera general en l’antic tram de l’avinguda Miquel Mateu, entre l’església i l’hotel Carlemany, que no entra dins del tram que serà per a vianants.

El ministre Jordi Alcobé ha deixat clar aquest dijous que no hi ha hagut una ingerència sobre les competències del Govern a l’hora de tirar endavant el projecte de l’avinguda Carlemany ja que la Taula de Mobilitat ha validat la iniciativa, pel fet de tractar-se de la xarxa bàsica de carreteres.

L’argument en què es basa el recurs que ha presentat l’Associació CarlemanyCalidae és que no s’ha fet el traspàs per tal que l’avinguda sigui de titularitat comunal, ja que abans de la Llei de designació de carreteres del 2005 aquesta via era considerada carretera general. En canvi, el ministre ha afirmat que la via és carretera secundària, i que l’únic tram que està considerat carretera general és de l’església fins a l’avinguda Pont de la Tosca, que no està previst que es tanqui al trànsit.

En relació a la presentació del recurs per part de l’Associació, Alcobé ha assegurat que quan es prenen decisions en aquest país sempre hi ha sectors ‘més o menys hostils’, però ha afegit que ‘és respectable’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada