alcobeEl ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha fet aquest dimecres un balanç del programa Engega amb motiu del tancament de la convocatòria en haver esgotat la disponibilitat econòmica. El Pla d’ajuts al sector de l’automòbil estava dotat amb 700.000 euros, que han quedat ja exhaurits amb un total de 455 vehicles acollits al programa.

La majoria dels vehicles que s’han acollit han estat turismes, amb 416 unitats (91,5%), seguit per camionetes i furgonetes, amb un total de 37 unitats adquirides fruit del programa (8,1%) i 2 motocicletes (0,4%). Per tipus de motor, el 71,9% han estat vehicles dièsel, mentre que el 26,2% han estat vehicles de gasolina, un 1,8% vehicles han estat híbrids i, finalment, s’ha adquirit un vehicle elèctric pur (0,1%).

Un altre dels àmbits en què es volia incidir era el del desballestament. En aquest sentit, a les ajudes de 1.000 euros per la compra d’un vehicle nou energèticament sostenible aportats pel Govern i 1.000 més aportats pel concessionari, es podien sumar ajudes de 1.000 euros addicionals si es procedia al desballestament del vehicle.

Finalment han estat 247 el nombre de vehicles desballestats, amb una antiguitat mitjana de 17 anys.

El ministre Alcobé ha recordat que els objectius del programa eren disminuir el consum energètic i millorar la seguretat del parc automobilístic gràcies a la renovació dels vehicles. En aquest sentit, s’ha mostrat molt satisfet pel bon funcionament del programa Engega, que ha complert amb els objectius plantejats inicialment.

L’impacte positiu sobre el sector de l’automòbil es pot constatar, segons Alcobé, en l’evolució de matriculacions de turismes. Concretament, les matriculacions entre l’abril i l’agost han pujat d’un 46,5% en relació a l’any passat, mentre que les matriculacions de noves motocicletes han crescut d’un 21,3% i les matriculacions de camionetes han apujat d’un 10,7%.

El programa Engega ha estat en vigor des del 20 de març i fins el passat 1 de setembre, quan es va exhaurir la dotació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada