Alcobé destaca la importància d’invertir en la conservació de carreteres a la jornada sobre viabilitat hivernal

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha inaugurat aquest divendres la jornada tècnica ‘La Viabilitat hivernal i el compromís amb la mobilitat’, organitzada per l’Associació Espanyola de la Carretera i promoguda per l’Associació d’Empreses de Conservació i Explotació d’Infraestructures (ACEX). Alcobé ha destacat la importància d’invertir en la conservació de les carreteres per tal de garantir la millor fluïdesa de la circulació en un país com Andorra, de manera que puguin donar-se al mateix temps factors com una bona temporada de neu i el bon estat de les vies.

Ala sessió inaugural també ha participat el director gerent de l’ACEX, Pablo Sáez, que en declaracions posteriors a la jornada ha felicitat Andorra per la feina realitzada a nivell de viabilitat hivernal durant la darrera temporada. Alcobé, per la seva part, ha posat de manifest que Andorra està preparada per acollir un esdeveniment del nivell del XIV Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal, que tindrà lloc a Andorra del 4 al 7 de febrer de 2014.

En aquest sentit, un dels dos vicepresidents del comitè organitzador d’aquest esdeveniment, David Palmitjavila, ha exposat davant els assistents a la jornada tècnica els detalls del Congrés que se celebrarà al Principat. Un dels atractius serà un concurs de màquines llevaneu on els millors especialistes dels diferents països competiran en una prova d’habilitat en conducció d’aquests ginys, així com visites tècniques als diferents punts neuràlgics importants pel bon funcionament de la xarxa viària, a més de les diferents sessions plenàries i exposicions que es duran a terme al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

El XIV Congrés de Viabilitat Hivernal serà el congrés més gran celebrat mai al Principat, amb l’arribada de més d’un miler de participants, fonamentalment càrrecs institucionals i alts directius de les principals empreses del sector de la viabilitat hivernal i d’infraestructures viàries. Palmitjavila ha avançat que la recepció de propostes de ponències ha estat un èxit, amb unes 250 presentacions de les quals finalment només es podran seleccionar 120.

Els organitzadors de la jornada tècnica d’avui han exposat que aquest ha estat el primer cop que els membres de l’ACEX es reuneixen fora de territori espanyol, així com el fet que la imminència del Congrés mundial ha estat un dels factors decisius per apostar pel Principat de cara a la jornada d’avui.

(Foto: S.F.G.)