alcobeEl ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha aprofitat la seva intervenció en el 12è fòrum d’Empresa Familiar Andorrana (EFA) per anunciar que ‘les dades confirmen que ens trobem en una fase de creixement de les activitats econòmiques del país’, i que per tant, ‘Andorra deixa enrere set anys de crisi’. El ministre ha assegurat que diversos factors indiquen que s’ha ’emprès el camí de la recuperació econòmica’, i per això confia que ‘el 2013 sigui l’últim any de crisi al Principat’.

El ministre d’Economia i Territori ha citat, com a ‘indicador evident’ d’aquesta fase de creixement, que ‘el nombre d’importacions al Principat ha crescut per primera vegada en vuit anys’, i ha afegit que ‘aquesta xifra no té en compte les importacions de carburants, ja que aquestes podrien alterar els resultats’. Alcobé també ha assegurat que ‘l’atur ha decaigut respecte l’any anterior’, i que la venda de vehicles, que ‘permet mesurar la confiança interna del país’, també ha començat a remuntar.

El ministre s’ha mostrat confiat i ha dit que ‘espera que l’any 2013 sigui l’últim de crisi al país i que es comenci una nova època de recuperació’, però també ha reconegut que ‘parlar d’aquest tema quan encara hi ha moltes empreses patint i molta gent a l’atur pot semblar provocador’. Segons Alcobé, aquesta recuperació que ara comença ‘no ens portarà a estar com als darrers deu anys’, i ‘molts sectors, com el de la construcció, hauran de reconvertir-se i crear nova activitat per continuar endavant’.

El titular d’Economia i Territori també ha remarcat que ‘Andorra és un país d’oportunitats’ i que ‘les reformes econòmiques que s’estan duent a terme han afavorit la creació de negocis’, ja que si bé ‘l’any 2012 se’n van destruir 99, aquest 2013 s’han creat 148 negocis nous’.

 Els convenis de doble imposició ‘no són imposicions d’Europa, són una necessitat’

El ministre Alcobé també ha aprofitat el fòrum de l’EFA per recordar que ‘actualment, no es pot signar un conveni de doble imposició sense impostos directes i IRPF’, i que això ‘no suposa una amenaça pels empresaris del país’. També ha recordat que ‘anteriorment s’hagués pogut signar aquest tipus de convenis sense impostos directes i es va deixar passar l’oportunitat’, i que per tant, ‘ara que es pot fer amb un IRPF de només el 10% s’ha d’aprofitar perquè més endavant no tornin a canviar les regles i es necessiti un IRPF més elevat per poder signar’.

Alcobé també ha volgut remarcar que ‘tot i que l’IRPF sigui del 10%’, en molts casos l’aplicació és menor’, i ha posat d’exemple el seu sou. Segons el ministre, ‘amb un sou de 4.822 euros mensuals es paga un IRPF de 250 euros al mes, el que finalment suposa un 4,9%’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada