Per poder pedalejar de manera eficient és molt important haver fixat correctament l’altura i la posició del selló. L’alçada depèn de la longitud de les cames, així que haureu de mesurar la distància des de l’entrecuix fins al terra i multiplicar el resultat per 0,884. La xifra obtinguda en centímetres l’heu de traslladar a la bici, mesurant des del centre de la caixa de pedaler fins al punt més alt del selló. 

Si no teniu un metre a mà, podeu mesurar la distància adequada del selló d’una altra forma, que consisteix en seure a una distància que us permeti mantenir la cama estirada quan col·loqueu el taló sobre un pedal que està abaix del tot.

El selló s’ha de fixar a la tija mitjançant uns rails, que normalment fan 8 mm de diàmetre, i que tenen la funció d’ajudar la posició i la inclinació. Per ajustar la seva posició comproveu que estigui totalment paral·lel al terra, ja que si el selló està inclinat us pot provocar sobrecàrregues a l’esquena, als braços i als canells.

Per determinar la posició del selló seieu, agafeu el manillar i poseu els pedals paral·lels al terra, mentre algú deixa caure una plomada col·locant el fil prop de la part posterior del vostre genoll més avançat, si la plomada no cau sobre l’eix del pedal caldrà avançar o retrocedir el selló.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada