Albert Salvadó i Teresa Colom representaran Andorra a la Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires

Els escriptors andorrans Albert Salvadó i Teresa Colom seran els representants de la literatura andorrana a la 45a edició de la Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires, que tindrà lloc del 25 d’abril al 13 de maig a la capital argentina.

El Principat té presència en aquest esdeveniment literari per primera vegada a través de l’Institut Ramon Llull. En aquesta edició, Barcelona esdevé ciutat convidada d’honor i per extensió la literatura catalana, amb la presència d’autors catalans, balears, valencians i també andorrans.

La titular en funcions de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha destacat aquesta tarda en roda de premsa que la presència andorrana en aquest esdeveniment internacional és un aparador immillorable per al país i una gran oportunitat per crear lligams amb els autors i editors de parla catalana. Gelabert ha explicat que Albert Salvadó i Teresa Colom presentaran les seves obres traduïdes al castellà.

L’escriptor Albert Salvadó ha celebrat poder representar Andorra en un lloc de referència per a la literatura com és la Fira de Buenos Aires. L’escriptor presentarà l’obra “El Maestro de Keops”, inclosa en el currículum acadèmic com a llibre de lectura a escoles de Mèxic i Brasil, i també “Jaime I el Conquistador”. Teresa Colom, per la seva part, participarà amb la seva darrera novel·la “La señorita Keaton i otras bestias”. A la Fira també es mostraran sis obres de l’Editorial Andorra, com són “Haikus d’Arinsal” d’Agustí Bartra, “Nueve Leyendas” de Carli Bastida, “Último verano en Ordino” i Alcanadre de Joan Peruga, “El románico de Andorra” de Mireia Garcia, “Nueva descripción del Principado y valles de Andorra” d’Albert Villaró, i l’obra de l’Editorial Anem “Manela”, de Josep Dallerès.

La presència andorrana a la Fira del Llibre de Buenos Aires es completarà amb la professora Roser Calvo, una experta coneixedora del panorama literari andorrà que ha comissariat el contingut d’una de les exposicions paral·leles de l’estand de Barcelona, titulada “La literatura catalana al món”.

La Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires és un dels certàmens literaris més importants a nivell mundial amb un milió visitants, un miler d’activitats al voltant dels escriptors que hi participen, prop de 500 expositors i uns 12.000 professionals que hi prendran part.

L’estand al qual Andorra hi tindrà presència es presentarà sota el lema “Barcelona, Ciutat literària”. Un espai d’uns 200 metres quadrats, amb un petit auditori i una gran llibreria amb 10.000 exemplars, on s’exposaran i es posaran a la venda 700 títols de més de 350 autors entre els quals, 10 andorrans.

TOTES LES NOTÍCIES