Albert Llovera: “Vaig passar per l’hospital i em van dir que endavant”

lloveraLa jornada de descans va ser tot un bàlsam per als equips que van arribar al bivac de Salta. Albert Llovera-Arnaud Debron (Buggy MD Ral·lis) no van ser l’excepció, van recuperar energies, van reparar l’estat físic d’Albert a l’hospital del ral·li i els tècnics de MD Ral•lis van deixar el buggy en les millors condicions per seguir barallant, encara que els frens segueixen sense funcionar de manera correcta.

De moment en la jornada d’avui, Llovera-Debron han aconseguit superar el bucle, amb sortida i arribada a Salta, en la la 43ª posició, amb un temps de 6h12’13”.

En aquesta 7ª etapa els Mini no van poder amb el buggy SMG de Sainz-Gottschalk (4h43’28”) que sembla haver superat els seus problemes elèctrics. Van completar el podi d’aquesta etapa Al-Attiyah-Cruz, a 4’45”, i Peterhansel-Cottret, a 7’26”, mentre que el líder de la prova, Nani Roma-Perin, es van situar a la quarta plaça, a 8’56”, és a dir controlant el seu company d’equip que és el seu principal rival.

Llovera va aprofitar la jornada per fer una visita a l’hospital de la prova, allà es va trobar amb alguna cara coneguda que el va ajudar a trobar una resposta respecte al seu estat físic: ‘Són moltes hores assegut en el backet, a més amb pols, sorra i moltíssima calor, dins del cotxe hem superat els 60º. Fa un parell de dies que em vaig adonar que la irritació a les natges començava a ser important. Els metges em van donar bones notícies a molt curt plaça, em van guarir i em van dir que veien complicat que arribés a Valparaiso però que de moment podia seguir. D’ànim estic a tope o sigui que endavant’.

Avui per celebrar-ho Albert ha hagut d’estar altres dotze hores al volant del seu buggy, és evident que la moral no se li acaba: ‘Ha estat una etapa llarga encara que assequible quant a la duresa, traçat ràpid i amb zones molt tècniques. Per a mi el gran problema ha estat una vegada més els frens, anem a pitjor en aquest aspecte. No vaig tranquil i mantenir la concentració quan saps que en un moment de dificultat doncs els frens no van respondran, és una tensió molt forta. Estem fent proves, però a l’hora de la veritat seguim venuts en la pista’.

La vuitena etapa, entre Salta i Calama, tindrà un llarg enllaç al principi, 522 km, durant el qual es creuarà la frontera xilena. Els 302 km d’especial ja es disputaran en les pistes d’aquest país.

Text i foto: Fotoesport