llovera

La Baja Burgos, quarta prova del Campionat d’Espanya de Tot Terreny, és la prova triada per Albert Llovera i el seu equip (PCR Sport) per debutar en un certamen en el qual els traçats no tenen punt de comparació als quals s’ha enfrontat en la seva dilatada trajectòria esportiva.

Llovera es desplaçarà a la cita de Burgos amb la mateixa estructura, tècnica i humana, amb la qual havia previst la seva participació en la passada Baja Aragón. Així doncs, el pilot andorrà s’asseurà al volant del X5 Proto, amb Xavi Blanco a la seva dreta en l’habitacle de l’esmentat vehicle. Com és habitual en les últimes temporades, la preparació del vehicle (aquest any el X5 Proto) i el manteniment als parcs d’assistència serà a càrrec dels tècnics de PCR Sport.

Una altra novetat que haurà d’afrontar en nou tàndem Llovera-Blanco és el traçat en què es disputen les proves del TT espanyol. La competició s’iniciarà dissabte que ve (dia 5) a partir de les 8h00 amb dues passades per una etapa pròleg d’uns 10 km sense assistència intermèdia i sense reconeixement previ. El millor temps de les dues passades servirà per establir l’ordre de sortida de la primera especial.

L’etapa inicial s’iniciarà a les 12h00, amb la sortida de la primera especial de les dues que es disputaran en la jornada del dissabte. Cada cronometrada tindrà 150 km.
Després d’un merescut descans, a partir de les 8h00 del diumenge (dia 6), els equips iniciaran la segona etapa en la qual tindran de superar una cronometrada de 120 km.

Com es pot comprovar el recorregut sembla, a priori, exigent per al físic dels pilots, Albert l’afrontarà amb el seu optimisme habitual encara que: “Sóc conscient que encara no estic del tot recuperat dels espasmes que em van obligar a cancel·lar la meva participació en la Baja Aragón. Em trobo molt millor, sobretot amb moltes ganes de fer els meus primers quilòmetres competint al volant del X5 i a més en una especialitat que m’atreu molt. L’estratègia per afrontar la carrera és molt diferent als ral·lis de terra però, crec que ens adaptarem de manera ràpida”.

Abans de desplaçar-se a Burgos, Albert intentarà fer un test per confirmar que el X5 està en les millors condicions per al seu pilotatge, no ho tindrà fàcil: “Sens dubte és molt important fer-ho, però tinc alguns compromisos professionals aquesta setmana (conferències, visites a possibles esponsors, etc.). Malgrat tot, segur que trobarem el temps necessari per poder iniciar el desplaçament a Burgos amb la confiança que sempre et dóna l’haver pujat al cotxe de competició en les jornades prèvies a la cursa”.

La Baja Burgos, organitzada pel Club Automòbil Pineda, tindrà centralitzada la seva organització en el Poliesportiu Lavaderos  de la capital burgalesa. Abans d’iniciar la lluita contra el crono, els equips participants hauran de completar durant la jornada del divendres (dia 4), a partir de les 15h30, les verificacions administratives i tècniques, briefing de l’organització i la cerimònia de presentació.

Com queda dit, el dissabte (dia 5), a partir de les 8h00, arribarà l’hora de la veritat, els cronos s’engegaran i estar prop dels millors serà l’objectiu de Llovera-Blanco.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada