La tan temuda etapa disputada en l’altiplà bolivià, ha servit perquè l’equip Bonver Dakar Project 521 demostrés que segueix en forma i que Llovera, recolzat de manera excel·lent pels seus companys, està en una línia molt positiva d’adaptació a un vehicle que fa un parell de mesos solament havia vist per televisió.

Albert Llovera-Charly Gotlib-Jaromir Martinec (Tatta Jamail T163) van completar el bucle de Uyuni en la mateixa posició que la jornada d’ahir, amb un temps de 3h31’31”. Per fi un equip ha repetit triomf entre els camions. El Man de Stacey-Serge-Van der Vaet van conquistar el triomf després de decantar al seu favor, per 7”, l’espectacular lluita que han tingut durant tot el dia amb l’Iveco de De Rooy-Torrallardona-Rodewalt. Llovera va creuar l’arribada a 36’ dels vencedors.

En aquesta 6a etapa del Dakar 2016, els camions han pres la sortida en el mateix lloc que la resta de categories. La separació entre els camions i la resta de vehicles es produïa una vegada superat el control de seguretat 2 (CPs2), després d’anar fins al km 174 vorejant el Salar de Uyuni. En aquest instant els monstres del Dakar van girar a la dreta i van completar el recorregut per les pistes que hi ha entre l’esmentat Salar de Uyuni i Salar de Coipasa. Així doncs, aquesta categoria ha estat l’única que ha creuat pel departament de Oruro. El president de la nació, Evo Morales, és originari d’aquesta zona.

S’havia comentat en diverses ocasions que els bolivians es bolquen amb el Dakar. Charly Gotlib es va mostrar molt sorprès de les imatges que va presenciar, no dubtava a afirmar: “M’ha donat la sensació que hi havia gent durant tots els km de l’especial, sens dubte espectacular”.

Llovera recordava abans d’iniciar la jornada d’avui de l’excel·lent actuació al inici de l’especial l’any passat: “És que va ser una passada. Passar un control de pas en tercera posició de la classificació de cotxes és un fet que no se si tornarà a repetir-se. Veurem que passarà avui. Aquest any he pogut descansar millor encara que també fa un fred que pela”.

Una jornada més, la regularitat ha estat la característica a destacar de l’equip Bonver Dakar Project 521. Llovera està animat: “Seguim donant gas encara que amb cautela. Estic aprenent molt però em falta una mica de confiança en algunes zones i la por a punxar fa que ha vegades sigui mes prudent. També és cert que el desgast físic es va notant i les mans, sobretot l’esquerra, comença a notar l’esforç. De tota manera la jornada de descans és diumenge i aprofitarem per carregar piles”.

Després de les dues jornades a Bolívia, el Dakar 2016 torna a Argentina amb la disputa de la 7a etapa entre Uyuni i Salta. L’especial, 469 km, estarà dividida en dues parts. El pas de la frontera es farà neutralitzat. Será un día molt llarg pels supervivents de la prova.

(Text i foto: Fotoesport)

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada