lloveraEn aquesta vuitena etapa la gran dificultat que preveien Albert Llovera-Arnaud Debron (Buggy MD Ral·lis) era el llarg enllaç, 522 km, que s’havia de superar abans d’iniciar l’especial cronometrada. A això cal afegir les dues burxades que ha sofert durant l’etapa. La nota positiva és que per fi el problema de frens està solucionat.

S’ha complert la previsió del pilot andorrà que a l’arribada de Calama ha ocupat la 56ª posició, amb un temps de 3h48’34” a poc més d’una hora dels vencedors de l’etapa, els seus amics Nasser Al-Attiyah i Lucas Cruz.

Com dèiem, a Calama el guanyador ha estat el Mini pilotat per Al-Attiyah-Cruz que ha completat el recorregut en un temps de 2h32’57”, amb un avantatge de 1’12” sobre el seus companys d’equip Peterhansel-Cottret i 2’36” respecte a Sainz-Gottschalk que amb el seu buggy SMG segueix plantant cara als vehicles de la marca alemanya.

La duresa de l’esmentat enllaç i les burxades, el primer en fer un avançament, han deixat una mica endarrerits a Llovera-Debron en arribar al primer punt de pas, estaven situats en el lloc 74 de l’especial. A partir d’aquest instant, i malgrat la segona burxada, es va produir la recuperació, lenta però constant, del pilot patrocinat per Qatar que el va portar molt prop dels 50 millors del dia.

És evident que els altres pilots també tenen problemes i després de cada jornada la llista d’abandons va en augment. Avui s’esperaven 84 equips en la sortida dels 147 que van sortir de Rosario i encara falten cinc dies de carrera.

Ha estat una altra etapa molt llarga moltes hores al volant i la calor que segueix sent forta, aquest era el comentari d’Albert sobre aquesta jornada: “Una etapa molt ràpida però no massa complicada. Hi havia la possibilitat de perdre el cap i intentar anar més ràpid, però les burxades ens han obligat a ser prudents i seguir sempre la pista principal. Si punxàvem una altra vegada solament teníem les rodes de la meva cadira en el maleter. De cara demà? M’acaba de comentar Nasser (Al-Attiyah) que és molt dura sobre els últims 40 km. Per cert, el problema de frens ja és història. Per fi!, aquests dia ho he passat malament amb aquesta historia”.

En l’etapa de demà, entre Calama i Iquique, els participants tindran el bivac molt prop del Oceà Pacífic. Per arribar fins allà hauran de superar en recorregut de 451 km, els 29 primers d’enllaç fins a la sortida i els 422 km restants cronometrats. Cal esmentar que, després de diverses jornades, el recorregut serà comú per a tots els vehicles que segueixen en competició. S’esperen emocions fortes a causa de l’exigència del recorregut d’aquesta novena etapa.

(Text i foto: Fotoesport)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada