Albert Llovera disputarà el DAKAR 2014

buggyAlbert Llovera, amb el suport de QATAR, prendrà la sortida el proper 5 de gener en una de les proves més dures, i segurament la més mediàtica, del calendari internacional del món del motor, el DAKAR.

Per a la disputa d’aquest ambiciós repte, el pilot andorrà tindrà com a company a l’experimentat copilot francès Arnaud Debron, en l’habitacle d’un Buggy Optimus MD preparat per l’equip MD Rallye Team.

Per Llovera, la confirmació de la seva presència en la propera edició del Dakar és culminar una lluita que va iniciar fa tres any i que, per un motiu o un altre ha anat retardant-se, aquest és el comentari que fa un il·lusionat Llovera sobre aquest tema: ‘És cert que fa tres anys que de manera més o menys tenaç intento treure endavant el projecte. De totes maneres ha estat en aquest 2013 quan el desig s’ha convertit en una prioritat, una vegada aconseguit el títol de campió d’Espanya de ral·lis de terra de grup N i la tercera plaça absoluta d’aquest campionat l’objectiu va passar a ser el Dakar 2014’.

La persona que va donar l’impuls definitiu al pilot andorrà per poder fer realitat la seva presència en el DAKAR 2014 va ser Nasserr Al-Attiyah, un pilot guanyador i habitual en el Dakar: ‘Recordo que vam coincidir a la Villa Olímpica de Londres i a partir d’aquest moment ens vam posar a treballar. La veritat és que a partir d’aquells moments la meva presència en la prova, ara americana, ja era una prioritat absoluta. A més el pilot de Qatar creu en les meves possibilitats i la seva ajuda, en tots els sentits, ha estat determinant perquè el projecte es fes realitat’.

Tot està confirmat, però com acostuma a succeir en la majoria dels equips que afronten una gran competició, el temps corre massa de pressa: ‘Així és, tindré el temps just per pujar al cotxe i en conseqüència les proves que podré fer seran mínimes. Després de disputar el ral•li de terra de la Baja Andalucia (Serón) dissabte que ve, viatjaré fins a Normandia, on estan les instal•lacions de l’equip, per fer els retocs necessaris per estar còmode a l’habitacle del buggy’.

A grans trets podem comentar que, el Buggy Optimus MD és un vehicle amb un xassís multitubolar d’acer de 1380 kgs. (cal afegir a aquesta quantitat el pes dels comandaments especials que utilitza l’Albert per pilotar) i de 350 cv de potència, és tracció posterior (propulsió) i equipa un diposit de 320 litres de combustible.

Pel que fa al DAKAR 2014, cal destacar que serà la 6ª edició que se celebra a Amèrica del Sud i que tindrà un total d’11 etapes que discorreran, per als cotxes i camions, per Argentina i Xile. En aquesta edició les motos també faran una etapa marató a Bolívia. La sortida es donarà el proper 5 de gener a Rosario (Argentina) mentre que el final està previst en Valparaiso (Xile) el 18 del mateix mes.

Així doncs, després de moltes jornades de treball i de llargs desplaçaments, Albert Llovera ha iniciat la recta final que el portarà al podi de sortida del DAKAR 2014.

TOTES LES NOTÍCIES