Albert Llovera-Charly Gotlib-Jaromir Martinec (Tatra Jamail T163) han completat la primera jornada de competició del Dakar 2016 sense problemes. En ser neutralitzada l’etapa pròleg (11 km) a causa d’un accident, es van limitar a cobrir els gairebé 400 km d’enllaç entre el podi de sortida (Tecnópolis – Buenos Aires) i el bivouac de Rosario. Per a l’Albert: “Un pas més en el procés d’adaptació al nou vehicle. Necessito fer quilòmetres”.

Les jornades prèvies a l’inici de la prova han resultat, una vegada més, molt intenses per als pilots i equips en general. Tal com ens comentava el pilot andorrà:”És tanta la informació que et demanen i que et donen (tant dels organitzadors com de l’equip) en tan poc espai de temps que, de vegades, resulta complicat endreçar-la per poder trobar una informació en concret de manera ràpida. A més hem hagut de decorar el camió i … altres compromisos que ha ant sorgint sobre la marxa. En fi això està superat”.

Quant a la prova en general, es parla de duresa sobretot en la segona setmana en què s’arribaran als 4500 metres d’altitud, les temperatures poden superar els 45º, i de la tempesta tropical “el Niño”, segons Albert: “Aquests obstacles estan molt lluny, fins a arribar a aquesta segona setmana cal passar la primera, ens centrarem en el dia a dia i anar superant el que vagi sorgint. De totes maneres, no es parla del compacte que és el recorregut i que es repeteixen moltes pistes. Una vegada hagin passat els vehicles una vegada veurem com queden2.

Llovera lamentava l’incident que ha obligat la neutralització del pròleg, aquest era el seu comentari: 2Eren els primers km contra el crono i hagués estat una petita referència. Com s’ha demostrat, era una etapa en què podies perdre tota opció de seguir endavant en el Dakar i per tant prendre riscos crec que no era necessari, hem anat tranquils i com he comentat fent km amb el Tatra que, per a mi, és molt important”.

A la segona etapa (dia 3) les dificultats prenen una altra dimensió. Entre Rosario i Villa Carlos Paz, els participants de camions hauran de superar un recorregut de 662 km, dels quals 258 km seran cronometrats. Pistes molt ràpides i sinuoses amb desnivells pronunciats, en ocasions, serà l’escenari que es trobaran els participants que segueixen en el Dakar 2016.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada