Albert Llovera: Al Mundial de Rallycross tot es desenvolupa molt ràpid

Albert Llovera, al volant d’un vehicle de l’equip polonès de Krzysztof Holowczyc, va aconseguir la 11a posició en la classificació, anomenada intermèdia, que es confecciona una vegada disputades les 4 mànigues de qualificació. La màniga noruega del Campionat de Món de Rallycross es disputa al circuit de Hell, amb un recorregut mixt d’un quilòmetre i escaig.

A partir d’aquesta classificació, es confeccionen les graelles de sortida de les dues semifinals, de 6 pilots cadascuna. Els pilots qualificats en les posicions senars (entre ells Llovera) disputaran la semifinal inicial i els que han obtingut una posició parell disputaran la segona semifinal. Els tres millors de cada semifinal correran la gran final. Esmentar que les mànigues de qualificació es disputen a 4 voltes mentre que les semifinals i final a 6 voltes.

El pilot andorrà va afrontar el repte noruec, amb un bagatge de només 8 voltes a l’escenari de la prova. Així doncs, la lluita amb rivals, la majoria coneixedors del format de competició i del circuit, va resultar molt desigual i clarament desfavorable al pilot de l’equip de Holowczyc.

Tot i els inconvenients, Llovera va lluitar en totes les sèries en què va participar aconseguint els seu millor crono (3’01“409) en la quarta mànega de qualificació. Per a Albert l’experiència està resultant molt positiva: “Crec que no cal dir que m’agradaria estar més a prop dels meus rivals. Però tenint en compte que sóc un novell en aquesta especialitat estic satisfet d’aquest primer pas d’adaptació. El meu equip també està content, el cotxe ha acabat aquesta primera part del meeting en perfecte estat, o sigui que a seguir lluitant per millorar”.

L’Albert ens comentava d’aquesta manera les particularitats del RX: “Tot és molt ràpid, des de la sortida fins a l’arribada no hi ha opció a dubtar. La pèrdua de 1 “a la sortida, en una traçada, en un possible avançament o en el pas del recorregut jocker marca el resultat de la cursa. El coneixement dels escenaris ajuda a ser més efectiu, vaig començar la primera manega gairebé sense haver rodat a la pista”.

Demà (diumenge dia 12) Llovera competirà en la primera semifinal. En aquesta ocasió la gran final queda una mica lluny però, del que no hi ha cap dubte, és que el pilot andorrà ho intentarà fins a l’últim metre del traçat.

Text i foto: Fotoesport