Es  tracta d’un projecte transversal amb la participació de quatre ministeris: Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior; Ministeri de Turisme; Ministeri de Cultura, Joventut i Esports; i  Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. Aquesta nova oferta educativa fa evolucionar el curs de guies culturals que s’imparteix des de l’any 1993 i del qual ja es compten 24 edicions,  ampliant-ne els continguts, amb la introducció de coneixements propis del patrimoni natural, i oferint una visió global i integradora de l’oferta turística d’Andorra.Amb la posada en marxa de la formació d’habilitació d’informador turístic d’Andorra, el Govern dóna resposta a la demanda de l’Associació de Guies Turístics d’Andorra de desenvolupar una oferta formativa destinada a professionals del sector així com d’impulsar iniciatives que regulin aquesta professió. En aquest sentit, el Govern acreditarà amb un certificat oficial les persones que hagin realitzat satisfactòriament el curs a fi de reconèixer-los professionalment.

De la mateixa manera, el Govern incentivarà la contractació prioritària de les persones que hagin obtingut l’acreditació del curs.La formació d’habilitació d’informador turístic d’Andorra tindrà una durada de 70 hores lectives, estructurada en cinc mòduls,  i combinarà sessions teòriques amb visites i activitats pràctiques en entorns turístics reals i significatius. En finalitzar el curs, els assistents, entre altres habilitats, han de ser capaços d’informar correctament les persones que visiten el país sobre temàtiques culturals, naturals i d’oferta turística. També han de saber dissenyar itineraris de visita ajustats als interessos i disponibilitats dels diferents perfils de visitants. La primera edició del curs, que s’oferirà el mes de novembre del 2017, tindrà un caràcter pilot i s’adreçarà a persones majors de 18 anys interessades a treballar en aquest àmbit, i a professionals del sector que volen complementar la seva formació de base.

L’experiència pilot preveu oferir 15 places i permetrà a les persones que superin satisfactòriament el curs obtenir una certificació del Govern d’Andorra que els reconegui oficialment com a Informadors turístics d’Andorra. El Govern preveu dur a terme una reunió informativa adreçada als professionals del sector per comunicar-los la iniciativa i establir possibles vies de col·laboració.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada