El Govern, a proposta del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, ha aprovat la concessió de 15 ajuts de mobilitat a investigadors i investigadores per valor de 19.078,25 euros en el marc de la sisena edició dels ajuts per a la mobilitat d’investigadors.

La convocatòria, gestionada pel Departament d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’Estudi té com a objectiu incentivar la mobilitat de la comunitat investigadora andorrana.

La convocatòria contempla dues modalitats d’ajuts, per a estades breus de recerca en centres R+D, empreses i centres de suport a la recerca i una segona modalitat per a la participació en congressos científics activament, presentant comunicacions científiques o per formar part del comitè científic.

D’altra banda, el Govern, en la seva aposta per ajudar i potenciar la formació en recerca mitjançant els estudis de tercer cicle que culminen amb la defensa de la tesi doctoral, ha atorgat sis ajuts a estudiants d’Andorra.

Els beneficiaris dels ajuts són estudiants que durant aquest curs acadèmic 2018 -2019 comencen o continuen el doctorat. L’import global d’aquesta convocatòria d’ajuts de tercer cicle és de 90.000 euros.

El Govern, conscient que la recerca i la innovació són cada cop més importants i imprescindibles per enfortir la base científica i tecnològica d’un país, alhora que impulsen i milloren el desenvolupament social i econòmic d’Andorra, atorga aquests ajuts als estudis de tercer cicle mitjançant el Departament d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’Estudi del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior.

La durada dels ajuts és d’un any, des de l’octubre del 2018 fins al setembre del 2019, segons el calendari de la universitat o el centre de recerca. L’import dels ajuts de tercer cicle és de 15.000 euros anuals per cada alumne beneficiari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada