Ajuts a projectes de recerca i transferència de temàtica andorrana

Aquesta setmana ha estat publicada al BOPA la convocatòria dels ajuts a projectes de recerca i transferència de temàtica andorrana, any 2016, que el Govern d’Andorra, a través del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior ha aprovat per enguany.

La recerca és cada vegada més important i imprescindible per enfortir la base científica i tecnològica d’un país. En un context basat en l’economia del coneixement globalitzada, el Govern d’Andorra té la voluntat de promoure i fomentar la recerca científica d’excel·lència sobre el Principat d’Andorra i el desenvolupament tecnològic per contribuir a impulsar i millorar el desenvolupament social i econòmic del país.
L’any 2014, el Govern  d’Andorra va promoure la creació de la Fundacio ActuaTech, amb l’objectiu d’establir un marc de referència pel desplegament i impuls de projectes tecnològics amb un alt valor afegit que contribueixin al desenvolupament del Smart Country en el context de diversificació econòmica d’Andorra.
L’objectiu de la convocatòria dels ajuts de temàtica andorrana és promoure i estimular la realització de treballs de recerca o de transferència que tinguin com a objecte d’estudi Andorra o que tinguin una aplicabilitat directa al país.

Aquesta convocatòria inclou les modalitatssegüents:

•        Modalitat 1: projectes de recerca o de transferència de coneixement que facin una aportació de nou coneixement científic o que tinguin aplicacions al país, que abordin qualsevol tipus de temàtica en relació a Andorra.Aquesta modalitat preveu donar dos dels tres ajuts previstos en aquesta convocatòria.

•        Modalitat 2: projectes de recerca o transferència tecnològica que es puguin aplicar a Andorra, en acord amb els principis promoguts per part de la Fundació ActuaTech. Aquesta modalitat contempla la concessió d’un dels tres ajuts previstos en aquesta convocatòria. Aquesta modalitat s’ofereix enguany per primer cop. En aquest cas, caldrà que els sol·licitants presentin un certificat del patronat de la Fundació ActuaTech conforme el projecte presentat és d’interès per a la pròpia Fundació.

Qui pot presentar-se?

 •        Les persones nacionals o estrangers, a títol individual o en grup. En el cas de sol·licituds presentades en grup, només s’atorga un ajut, i l’equip ha de designar un responsable del projecte que sigui la persona sol·licitant i coordinadora del projecte, la resta de membres del grup seran tinguts en compte com a participants en el projecte.
  •        Les entitats (institucions universitàries, els centres de recerca i tecnologia, les empreses i altres actors socioeconòmics) nacionals o estrangers. Les entitats han de designar una persona de la pròpia entitat que actuarà com a responsable del projecte.

  Els sol·licitants han justificar una trajectòria i un coneixement ampli en l’àmbit temàtic del projecte presentat.
  Cal que el projecte presentat sigui valorat per un especialista reconegut i amb experiència justificada en l’àmbit concret del projecte de recerca o de transferència tecnològica que es presenta a l’ajut.

  Import dels ajuts:
  La partida global d’aquesta convocatòria és de 30.000 euros. Aquesta convocatòria preveu atorgar tres ajuts de 10.000 euros cadascun.

  Termini de presentació:
  El termini de presentació de les sol·licituds s’obre l’endemà de la publicació de la convocatòria al BOPA i es tanca a les 14.30 h del divendres dia 23 d’agost del 2016.

Més informació: Bases i documents de sol·licitud: http://www.ensenyamentsuperior.ad/ 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.