El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, a proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, atorgar un ajut a l’Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d’Andorra (APRA) per realitzar el pla de recerca sobre la viabilitat del cultiu de nabius al Principat.

L’Associació de Pagesos i Ramaders del Principat d’Andorra ha sol·licitat l’ajut per poder realitzar l’estudi durant un termini de 5 anys, i la quantitat atorgada ha estat de 152.949,68 euros, que serà distribuïda durant tota la durada de l’estudi tal i com estableix el Reglament d’ajut al foment de la recerca i del desenvolupament agrari.

Aquest ajut s’emmarca en la voluntat del Govern d’Andorra de promoure accions que puguin ajudar a la diversificació de les explotacions agràries, aportant coneixement tècnic i permetent l’obtenció de productes agroalimentaris d’alt valor afegit. La Comissió tècnica d’agricultura i ramaderia, formada per tècnics del Departament d’Agricultura i tècnics externs, ha valorat positivament la sol·licitud en tractar-se d’un projecte que s’emmarca perfectament en l’estratègia de desenvolupament del sector primari que es desenvolupa des del Govern amb la permanent col·laboració de l’APRA.

L’APRA coordinarà els treballs del pla de recerca, que seran realitzats per un equip d’especialistes en el cultiu d’aquesta planta. La primera fase del pla permetrà identificar les parcel·les pilot que disposin de les millors característiques per acollir les proves de cultiu, que ja s’iniciaran durant la tardor d’aquest any. En fases posteriors, es realitzarà el seguiment de les noves plantes i de la seva producció, l’avaluació dels rendiments i de la qualitat dels fruits obtinguts, així com la identificació de les possibles sortides comercials del producte final.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada