Aixirivall recupera l’aigua potable amb una solució provisional

peguera

El Comú de Sant Julià de Lòria ha informat que el quart d’Aixirivall ja torna a disposar d’aigua potable des d’aquest divendres al matí. Segons han explicat des del Comú, les últimes anàlisis practicades “garanteixen el seu consum sense problemes”. Més de 800 persones resideixen en aquesta zona de la parròquia, que es va quedar sense aigua potable arran de la torrentada del 21 de juliol, tot i que no es va tallar el subministrament.

Per aconseguir que l’aigua d’Aixirivall torni a ser potable, el Comú va anar buidant el dipòsit de Coll Jovell i fent entrar aigua més neta per “superar les analítiques i garantir-ne la potabilitat”, segons ha informat el cap del servei d’aigües, Àlex Graña.

Els 800 residents del quart poden des d’aquest divendres al matí, doncs, gaudir d’aigua amb un nivell de terbolesa acceptable per al consum humà. Per aconseguir-ho es va haver de connectar a la xarxa un tub provinent d’una font de la Peguera de la qual s’està obtenint l’aigua neta. El Comú ha recordat que “es tracta d’una mesura provisional en espera d’uns estudis que ha de fer el Govern abans de reconstruir la captació”.

(Text i foto: ANA)