Encara que des de Bellesa Activa pensem que la cura personal és imprescindible per a nosaltres mateixes i per a la nostra relació amb els altres, la veritat és que també som conscients que per a algunes persones aquests gestos que van més enllà de la neteja de la pell s’estan convertint en un “luxe”. Les firmes cosmètiques ho estan patint en pròpia pell i una d’elles ha elaborat un informe que analitza aquests canvis. Vols descobrir-los?

Dove ha recopilat una sèrie de dades, extretes de diferents estudis, amb l’objectiu de conèixer millor com es cuiden avui les espanyoles en el context econòmic que estem patint en aquests moments.

Segons explica l’informe realitzat amb Dove, “gairebé un 70 % de les espanyoles reconeix la importància de veure’s i sentir-se acurada. Aquesta dada coincideix amb el 72% d’espanyoles que considera que les dones més guapes són les que es cuiden, saben treure profit als seus atributs de bellesa i els milloren. De fet, gairebé la meitat de les espanyoles diu emprendre el seu dia a dia amb més seguretat quan dedica temps a cuidar-se recentment aixecada”.

De totes formes, a través de les dades obtingudes de diferents estudis consultats per Dove, “s’ha observat que hi ha un canvi en la tendència a causa de la situació econòmica, pel qual les espanyoles se segueixen cuidant, però racionalitzant al màxim l’ús de productes bàsics. L’expressió “Al mal temps bona cara” seria idònia per resumir l’actitud de les dones davant aquest nou paradigma, ja que s’ha detectat un augment en el consum de productes per a la cura facial i el maquillatge, però en canvi, ha baixat el ús de productes bàsics corporals (-13 %)”.

A la infografia que acompanya aquestes línies es veu clarament com han canviat els hàbits de cura personal en els últims anys al nostre país, en el qual es demostra, en els hàbits de dutxa per persona en els últims quatre anys, que a causa de l’augment de la taxa d’atur, disminueix el nombre de persones que es dutxa en horari de matí, abans d’anar a treballar, veient-se incrementat el nombre de persones que prefereixen dutxar-se a la nit.

Dove i moltes marques de cosmètica s’han adaptat al màxim a les necessitats dels seus consumidors i per això han introduït en la seva oferta productes d’higiene corporal d’ús familiar. En el cas de Dove han canviat el format dels seus gels d’ús familiar, Dove Nutrició intensa, per a tot tipus de pells, i Dove Pure & Sensitive, específic per a pells sensibles, incorporant un 35% més de producte pel mateix preu, 2,99 euros. També ofereixen un format més gran (540ml) per als gels de cura diària.

Les dades per a la realització de l’estudi Dove ha estat extretes de:

Informe Kantar Media

Estudi Stop Gap

Estudi Stop Gap

Nielsen YTD Sem24 2013

Per Belleza Activa / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada