La  Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) detalla en un informe que bateja com a ‘Operació Suro’ el repartiment de fons entre els set fills del que fos president de la Generalitat Jordi Pujol, controlada pel major del clan, Jordi Pujol Ferrusola, segons publica avui Heraldo.es.

L’informe, datat el passat mes de desembre i inclòs en el sumari del cas, al que ha tingut accés, determina que Pujol Ferrusola va realitzar fins a en quatre ocasions en el període comprès entre 1992 i el 2000 transferències per idèntica quantitat a tots els seus germans en els seus comptes d’Andorra.

Els investigadors detecten una pauta que s’inicia al desembre del 92 quan Oleguer, Oriol, Marta, Josep, Pere i Mireia van rebre en la mateixa data un enviament de 2.670.000 pessetes. L’any 96 tot ells van ingressar a través de diverses transferències un total de 10 milions de pessetes remesos pel primogènit del clan en dos blocs de cinc milions i en el 97 quatre més.

L’origen dels fons –determina la UDEF– és un compte que compartien Pujol Ferrusola i la seva dona Mercé Gironés. Des del dipòsit de sortida s’ordenaven sis transferències al mateix temps i en la pràctica totalitat de les transferències de comptes en la Banca Privada d’Andorra en la qual figura com a titular o autoritzat el major dels germans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada