La dieta dels gossos ha de ser balancejada. Ha d’incloure proteïnes (entre un 18% i un 25%), principalment d’origen animal (carn o peix), encara que també pot tenir procedència vegetal; fibra (un 4%), útil per a facilitar la digestió i el tracte intestinal, prevenint el restrenyiment; greixos (un 4%), que els proporcionen una alta aportació calòrica i mantenen el pèl i la pell saludables; hidrats de carboni (15%), principalment complexos i de bona qualitat destinada a subministrar energia a l’animal; i vitamines i minerals perquè el gos metabolitzi els carbohidrats, els greixos i les proteïnes.
Quant a la presentació del menjar preparat, pot ser:
Pinso sec, recomanat per la majoria dels especialistes, ja que és l’alimentació que millor cobreix les necessitats nutricionals de l’animal. Té un alt contingut en proteïnes, superior al 25%. És la més econòmica i la més senzilla de conservar.
Semi humit, amb una textura més agradable. La seva quantitat de proteïnes és inferior, al voltant del 21%, igual que les quilocalories, per la qual cosa caldrà omplir més el seu plat. És més car i s’espatlla amb més facilitat.
Humit, molt tendre i sucós. Aquests menjars són els preferits pels gossos, però el seu contingut proteic és realment baix, entre el 8% i el 10% (conté tres quartes parts d’aigua). És el menjar més car i el que pitjor es conserva, i necessita nevera.
Per Consumer/eroski.com