L’aturada general a Catalunya ha tingut una afectació directa al Principat. Des de dos quarts de set del matí, els piquets han tallat l’accés a l’N-145, dins dels actes de rebuig a les càrregues policials de l’1 d’octubre. Molta gent ha quedat afectada. Alguns han entès la reivindicació i esperaven amb paciència, i d’altres s’han mostrat indignats. Finalment, els piquets han decidit permetre obertures intermitents de la carretera cada dues hores. Prop de les 17h s’han començat a aixecar els piquet a l’N-145 i també a l’N-260 per traslladar la concentració a la plaça dels Oms, de la Seu d’Urgell.

Les carreteres han estat tallades durant més de 10 hores. Cap a dos quarts de set del matí, una cinquantena de persones han tallat els accessos de la Seu, primer l’N-260, i després l’N-145, a la rotonda d’Andorra, com a mostra de rebuig a les càrregues policials del dia 1 d’octubre, cosa que ha afectat directament la gent que volia accedir o sortir del Principat. “Ho entenc perfectament”, ha dit un dels conductors. Altres, però, que portaven més de dues hores esperant, emplaçaven a la gent concentrada a “manifestar-se on poden perjudicar el Govern central  si tant en contra estan”. Una parella que tornava a casa seva, al País Basc, estudiava “si tornar per França”.

Els Mossos han demanat que es deixessin passar vehicles de manera intermitent. l45’N-145 s’ha obert durant uns minuts, però no l’N-260, i els vehicles han quedat atrapats. Ha estat llavors que s’han reforçat els tancaments amb bales de palla i cada vegada hi havia més gent aturada. 

Els treballadors transfronterers no han pogut arribar a la feina aquets matí  i l’estació nacional d’autobusos d’Andorra ha anul·lat totes les sortides. La vaga també ha afectat al sector de l’alimentació. La fruita, la verdura i el peix fresc no han arribat a les botigues. 

Xènia Antona , membre del comitè de defensa del referèndum, alertava que altres carreteres també de la Cerdanya estaven tallades i aconsellava la gent no moure´s. El conductor d’un dels autobusos que portava turistes a l’aeroport ha decidit tornar a Andorra. “Suposo que a Ponts hi haurà més piquets”, deia. Per  uns la situació “val la pena”, mentre que d’altres consideren que “no poden tallar aquest tipus de carreteres, és un perjudici per a tota Catalunya i Espanya”.

Alguns han optat per accedir a Andorra a través de la carretera d’Anserall. Al migdia, un helicòpter de la guàrdia civil sobrevolava la zona; tot i així, no esperen noves càrregues policials. Finalment, els piquets han decidit permetre obertures intermitents de la carretera cada dues hores.

1 comentari

  1. “Sobretot la importància d’Andorra”
    Els nostres amics de La Seu sempre reconeixent-nos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada