air-energyUn grup d’emprenedors polonesos ha creat un singular projecte anomenat AirEnergy3D (AE3D) amb el que volen oferir una petita central eòlica domèstica que podem imprimir a través d’una impressora 3D i que pot generar fins a 300W de potència elèctrica.

Els creadors d’aquest sistema han posat en marxa una campanya de finançament col·lectiva a Kickstarter amb què volen recaptar els fons mínims per posar en marxa el projecte de manera total. La idea: fer que (gairebé) qualsevol es pugui muntar el seu sistema de generació d’energia a casa.

‘Les impressores 3D poden imprimir alguna cosa que tingui més valor que la pròpia impressora’, afirma un dels creadors al vídeo promocional, i això queda palès amb un projecte que pretén generar energia renovable que ens permetrà estalviar energia i contribuir a un ús més sostenible dels dispositius i aparells que fem servir amb aquesta energia.

El kit inclou el model 3D-que serà Open Source- a més d’un circuit electrònic que entre altres coses funciona en conjunció amb una aplicació mòbil per controlar la generació d’energia. Els desenvolupadors proporcionen les instruccions per acoblar totes les parts -tant les que no es poden imprimir (com el circuit) com les que imprimirem a la impressora 3D-, i el petit mòdul de sortida permet que connectem dispositius USB per carregar un smartphone i un portàtil a la vegada, per exemple.

S’espera que el kit bàsic del AirEnergy3D costi uns 300€, i els interessats poden apuntar-se ja a la campanya de finançament col·lectiva per ajudar a aconseguir aquestes 19.000 lliures que volen aconseguir per fer realitat el projecte. Les primeres unitats del AirEnergy3D arribaran al febrer de 2015 si aconsegueixen complir amb el full de ruta del projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada