Aigües del Pirineu fa fallida després de les intoxicacions pel norovirus d’origen fecal humà

El  BOPA informa de la fallida d´Aigües del Pirineu, societat envasadora de l’aigua d´Arinsal. La confirmació que tota la font d’Arinsal estava contaminada pel norovirus que va intoxicar més de 4.000 persones a Catalunya va ser la sentència de mort. A hores d’ara el Govern encara no ha aclarit com es va contaminar la font.

Un cop es va confirmar que tota la font d’Arinsal estava contaminada per un norovirus d’origen fecal humà, el futur d’Aigües del Pirineu era més que previsible. I avui s’ha confirmat: l’empresa envasadora ha estat declarada en fallida, segons informa el BOPA. Ara els creditors tenen trenta dies per lliurar els justificants dels crèdits al saig que administra la societat.

A l´abril, l´aigua d´Arinsal va ser l´origen d´una intoxicació de gastroenteritis que va afectar més de 4.000 persones a Catalunya. La distribuïdora de l’aigua, Eden Springs, va reclamar responsabilitat a Aigües del Pirineu, davant les nombroses reclamacions rebudes per part de clients intoxicats.

Les anàlisis posteriors van confirmar que la font d´Arinsal estava contaminada per un norovirus. Segons es va explicar des del ministeri de Salut, les normatives andorrana i europea no obligaven a fer anàlisis d’aquest tipus de virus.

A hores d´ara no hi ha conclusions de la investigació que el ministeri va fer per determinar com es va contaminar la font. Hi havia dues grans hipòtesis: per una filtració a través del terra o bé a través del tub que connecta l’aqüífer amb la planta.