aigua-de-cocoL’ONG Aigua de Coco, que té com a missió millorar la qualitat de vida dels col·lectius en risc d’exclusió social i du a terme accions a Andorra, Espanya, França i Suïssa per recaptar fons pels seus projectes a Madagascar i Cambodja, va proposar a Naturlàndia la celebració d’una jornada de sensibilització mediambiental que ha estat ben rebuda pel parc ecotemàtic. La col·laboració per part del parc serà en forma de cessió dels espais, recursos humans i àpats per als participants, que pagaran dotze euros per assistir a la presentació dels projectes de l’associació, passejar pels boscos de la Rabassa en companyia d’un expert, dinar al bosc, participar en una enquesta sobre la petjada mediambiental de cadascun dels participants i en una plantada d’una dotzena d’arbres al Pla de Conangle, a la Rabassa. La recaptació anirà destinada a finançar els projectes d’Aigua de Coco a Madagascar i Cambodja.

“La causa s’ho val”, ha insistit la cònsol major de Sant Julià, Montse Gil, que ha afegit que el Comú i Naturlàndia participen de bon gust en una jornada com aquesta, de sensibilització i preservació del medi ambient, a la cota 2.000 de Naturlàndia. Gil ha recordat que fa dos anys que el parc i l’associació col·laboren amb els concerts de les nenes del Malagasy Gospel i que “ha estat molt enriquidor”. La campanya ‘Els Peus a Terra’, que emmarca accions com la d’aquest diumenge té, segons Gil, “valors comuns a Naturlàndia, perquè parla de responsabilitat mediambiental, desenvolupament sostenible o preservació dels ecosistemes, i per això de seguida vam voler donar-los suport”.

Aigua de Coco treballa en els eixos social, educatiu i ambiental de zones amb col·lectius en risc d’exclusió social, com ha explicat la seva tresorera, Duna Zücher, sobretot en la infància i el seu entorn. L’objectiu de la campanya ‘Els Peus a Terra’ és el de preservar els ecosistemes on tenen projectes, sobretot tenint cura dels sòls, perquè l’ONU va declarar l’any 2015 com a Any Internacional dels Sòls.

Segons ha explicat Zücher, els boscos i els sòls són “fonamentals per a la vida”, “és on conreem, d’on surten els aliments que mengem i tenen una funció per evitar sequeres i inundacions i preservar la vida tal com l’entenem”. Per ajudar a aquesta causa, els participants en la diada d’aquest diumenge pagaran dotze euros per finançar l’associació. El preu, que dóna dret a l’assistència, servirà per ajudar en els projectes ambientals (educació amb granges escola a Madagascar, campaments ambientals, programes a les escoles de Cambodja) i la recuperació i reforestació, ja que, per exemple a Madagascar hi ha un “greu problema de desforestació a causa de la tala massiva d’arbres”, ha detallat Zücher.

Increment de visites a Naturlandia

A més d’informar sobre la jornada del diumenge a Naturlandia, la cònsol major ha fet públiques les primeres xifres de resultats de la campanya de Setmana Santa. Un total de 7500 persones van visitar el parc, xifra que representa un augment del 16,5% respecte l’any anterior. El pic d’assistència va tenir lloc el dia 4 d’abril en el qual 2.000 persones va gaudir de les intal·lacions. Quant al primer trimestre de l’any 2015, s’ha observat un augment del 18% de la xifra de visitants respecte el mateix període del 2014.

Text: ANA/comusantjulia.ad

Foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada