Durant el temps de la Pasqua el Bisbat d’Urgell viu tot un seguit d’aplecs i festes tradicionals al voltant del culte a la Verge Maria i als sants. La parròquia de Ponts celebra cada any, l’1 de maig, l’Aplec de Sant Pere de Ponts, un esplèndida Col·legiata que aquest any celebra els 40 anys de l’inici de la seva reconstrucció per part d’un grup de voluntaris pontsicans que va fer possible el salvament d’aquest edifici, mitjançant la seva reconstrucció, una tasca que els va agraïr la Generalitat de Catalunya concedint als Amics de Sant Pere de Ponts la Creu de Sant Jordi.

En aquesta diada del primer de maig té lloc tot un seguit d’actes populars, religiosos i tradicionals. Així, a les 8:30 de la matí d’aquest dia, més de tres-centes persones de totes les edats van pujar caminat fins a la Col·legiata, i tot seguit van compartir un esmorzar popular. Al migdia el toc de la campana “Maria” va anunciar la celebració de la Missa, aquest any amb els cants de la Coral Pontsicana, i concelebrada pel Rector de la Parròquia i Mn. Bonifaci Fortuny. En l’homilia es va recordar la festa del Dia del Treball tot demanant que les persones tinguin una feina digna per poder mantenir a les seves famílies. Amb les paraules finals del President dels Amics de Sant Pere de Ponts, Manuel Gabriel i de l’Alcalde de la població Francisco Garcia, es va fer un agraïment a les persones que van fer possible la recuperació d’aquest impressionant monument del romànic català.

Després d’una tradicional ballada de sardanes, els nombrosos assistents van compartir amb les seves colles el dinar. A la tarda, l’actuació d’un mag i el sorteig d’unes cistelles van posar punt i final a una joiosa i pasqual diada.

Text i foto: Bisbat d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada