El cos d’Agents Rurals, en col·laboració amb l’Àrea de Pesca Continental del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, han rescatat aquest dilluns 3.047 truites autòctones (Salmo trutta) i 27 barbs cuarojos (Barbus haasi), espècie protegida, del canal de Sossís, al Pallars Jussà.

Els peixos havien quedat atrapats en aquest canal sense cap possibilitat de sobreviure i totes les captures van ser translocades al riu Noguera Pallaresa entre la Pobla de Segur i Rialp. Enguany, hi ha hagut un punt d’inflexió en relació amb la tendència dels últims anys: s’havia passat de capturar més de 10.000 exemplars fa uns vint anys fins als poc més de 800 exemplars de l’any passat.

La periodicitat del buidatge del canal de Sossís, que es fa des de fa més de vint anys sempre en aquestes dates, s’utilitza com a bioindicador de l’estat de la població de truita comuna del tram baix del riu Noguera Pallaresa. L’increment actual reflecteix la bona gestió del corb marí, que comença a donar fruit després de dos anys d’aplicació, amb el foragitament de l’espècie de les zones de cria de la truita comuna per part de membres del cos d’Agents Rurals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada