agricultura2Agricultura ha rebut una quinzena de demandes d´ajudes a productors agroalimentaris o artesans, entre aquestes n’hi ha dues d´emprenedors que volen comercialitzar nous productes. Una de les empreses que també ha sol·licitat ajuda és Sabors i Aromes. La cooperativa productora de trumfes no acaba d´aixecar el cap. La seva junta ha presentat la dimissió per la manca de sintonia tant amb el Govern com amb els socis.

El Departament d´Agricultura ha rebut quinze sol·licituds per al programa d’ajudes indirectes en benefici de les produccions agroalimentàries locals o de les produccions alimentàries artesanes. En total són deu els productors que han demanat subvencions i dues són d´emprenedoria. Segons explica el director d’Agricultura, Landry Riba, un dels projectes va destinat a introduir un nou producte al mercat i l’altre és “per donar valor afegit a un producte que ja existeix a través d’una millora en el procés de creació”.

Sabors i Aromes ha estat una de les sol·licitants d´ajudes. L´empresa comercialitzadora de la trumfa d´Andorra no acaba de solucionar els seus problemes. A la darrera assemblea la junta va presentar la dimissió. Els seus membres consideren que no són interlocutors vàlids ni davant el Govern ni davant els socis de la cooperativa mateixa.

El fins ara president de la societat, Albert Casal, insisteix que Sabors i Aromes és viable, però que cal una nova junta o un inversor que agafi les regnes per evitar la dissolució. Per al director d´Agricultura, la mala situació de l´empresa sempre és una mala notícia. “Era un model interessantíssim per donar vida al sector, promoure noves idees i una estructura de col·laboració”, afirma Riba. I afegeix que “el fet que passi dificultats no és ni ha estat mai una nona notícia”. Espera “que la junta i els socis trobin la fórmula per donar una bona i llarga vida al projecte”.

En qualsevol cas, Casal ha informat que la producció de la propera campanya de la trumfa, d´uns seixanta mil quilos, sortirà al mercat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada