cavall2El Departament d’Agricultura estudia la creació d´un segell per a l´exportació en viu d’animals criats al país. La distinció es pensa principalment per als pollins, ja que és una via de sortida per als animals inclosos en la prova pilot que s´està fent amb l´Associació de Ramaders d’Andorra. D´altra banda, la carn d´equí es podria incloure en el segell de carn de qualitat controlada sota el qual ja es comercialitza la vedella.

El Departament d’Agricultura i Ramaderia d’Andorra està avaluant la sortida que podria tenir la carn de pollí que es cria al país. De moment, el mercat nacional absorbeix un animal per setmana, la qual cosa suposa una cinquantena de caps anuals.

Tenint en compte la qualitat i les formes tradicionals de cria, el director d’Agricultura defensa la inclusió de la carn de pollí en el segell de carn de qualitat controlada sota el qual es comercialitza la vedella, el bou o el corder. Alhora estudia la creació d´un altre segell per a l´altra via de sortida dels pollins, l’exportació en viu.

Aquest segell podria servir no només per als pollins sinó per a altres animals criats sota protocols estrictes i controlats, uns protocols que també s´estan treballant per a la cabanya equina. Actualment un terç dels 150 pollins inclosos en la prova pilot que s´està duent a terme amb l’Associació de Ramaders d´Andorra es destinen al consum intern i la resta a l´exportació en viu. Tot i així s´espera que aquestes xifres s´equilibrin en un futur immediat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada