vacadaEl  Consell de Ministres ha aprovat avui l’adjudicació dels ajuts per al foment de pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya corresponents al període comprés entre l’1 de desembre del 2015 al 31 de maig del 2016 per un import total de 1.038.442,20 euros.

Aquests ajuts beneficiaran nombrosos titulars d’explotacions agràries en concepte de l’ajut diari que es paga per cada cap de bestiar inscrit en el Padral i per cada dia d’estada al país. Es valora així el treball realitzat pels animals de renda sobre el medi natural, tant en la reducció de combustible vegetal i per tant en la reducció del risc d’incendi com en la prevenció d’allaus, en el manteniment del paisatge o en la preservació de les activitats tradicionals. Els animals de renda d’interès general, és a dir, ovelles, cabres, vaques i cavalls són els que permeten percebre l’ajut.

La xifra total d’ajuts és similar a la dels darrers anys ja que el nombre de caps de bestiar total així com el d’explotacions ramaderes també s’ha mantingut estable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada